den bästa färgen för en fiske kajak

den bästa färgen för en fiske kajak

Den ökade populariteten för kajak fiske, både på sjöar och havet, har genererat en mild debatt om den bästa färgen för båten. Det viktigaste är säkerheten, särskilt för ocean kajak fiske. Kajaken ska vara synlig för andra båtar, sportfiskare och simmare. Fisk tydligen inte ser ett stort utbud av färger och är mer benägna att reagera på skuggor. Vissa färger verkar locka oönskad uppmärksamhet från sjölejon

Säkerheten först

Det viktigaste vid val av kajak färg är synlighet, särskilt med oceangående båtar. Men att undvika motorbåtar på sjöar är också viktig. Det finns få studier om kajak färg synlighet, så de flesta konton är anekdotiska.

Vissa färger som verkar mycket synliga inte. Vit kajaker kan misstas för surf eller kraschar våg. Red kajaker försvinner snabbare i svagt ljus. Även klarblå kajaker kan vara svåra att se i blått hav vatten, som är medium till mörk grön båtar.

För synlighet, de flesta kajakpaddlare rekommendera fluorescerande limegrönt eller lysande orange, ofta färger sett på brandbilar eller ambulanser. Gul kajaker tenderar också att vara mycket synliga. På avstånd kan gula kajaker ibland ses före limegrönt, eftersom de avspeglar mer ljus. Några paddlare säger att mango är också mycket synligt på vågorna.

För kajak med mörkare båtar, är en lösning att fästa en limegrön eller ljust orange flagga att vifta över farkosten för synlighet. Högre flaggor kan också hjälpa till havet sväller genom att kajaken syns snabbare när det kommer ur en vågdal.

Fisk och färger

Flera nyare studier tyder på att fisken inte kan se många färger och inte stöts bort eller attraherad av särskilt nyanser. De reagerar på skuggor, dock.

Några paddlare vill ha blå botten på båten, hoppas det kommer att smälta in i vattnet. På en solig dag kan en vit botten på en kajak vara mindre synliga än en mörk botten att fiska under de flesta av samma skäl är fisk vitt på botten. Vid fiske nära en strand kan en sandig-färgad kajak vara mindre synliga för fisk. Camouflage kan vara mindre synliga i vass eller längs trädbevuxna bäckar.

Vissa fiskare vill inte att se när på ett produktivt hål, för att inte locka andra fiskare eller nyfikna båtfolk som kommer att skrämma bort fisken . De föredrar mörkare eller kamouflera-färgade kajaker. Dessa paddlare kan höja flaggor när du drar ut i mer högtrafikerade områden.

Gul kajak frågor

Några ocean kajak fiskare säger att gula kajaker locka sjölejon. Djuren kommer att stjäla agn och fisk utanför en linje. De rekommenderar starkt grönt eller orange båtar vid fiske nära havet Lion Habitat.


Relaterade artiklar


hur man spelar pickleball
hur man läser en digital kompass
hur man tränar för bergsvandringar på lägre höjder
hur man gör fisket pluggar
sjösättning tips
hur man gör en simbassäng säkrare
hur man startar spjutfiske
hur man in och ut ur en sväng på en motorcykel
Hur fungerar ett arbete isbox?
hur man byter biljardbord duk