den bästa flugor för bas flugfiske

den bästa flugor för bas flugfiske

Framgång när flugfiske för bas, oavsett om målet är largemouth eller smallmouth bas, beror på korrekt fluga urval och presentation. Ofta sportfiskare kommer att gjutning större flugor, som vägt streamer eller imitationer djur, vilket kan ta ett tyngre spö setup än vad som vanligtvis krävs i öringsfiske

Smallmouth Bass

Smallmouth bas finns ofta i samma åar och floder som öring, och många öringfiske flugor och tekniker kommer att arbeta med smallmouths.

Om du inte vill gå ut och köpa ett sortiment av specialprodukter bas flugor, kan du börja fiska smallmouth bas med hjälp av öring streamers och nymfer du redan har i din box. Många klassiska streamers, såsom Woolly Bugger och Zonker, fungerar bra. Du bör ha flera i olika färger och storlekar i din fiskelåda.

Betesfisk streamers kan också producera fisk. Lefty's Deceiver är en klassisk saltvatten mönster som också gör ett bra jobb imiterar sötvatten betesfisk. Den Clouser Minnow också bör fungera bra.

Smallmouth bas kommer att äta vattenlevande insekter, så nymf mönster vara mycket produktiv. Standard öring nymfer som Pheasant Tail och Hare's Ear är värt att pröva.

På väg bort från öring crossover flugor kan smallmouth bas ofta tas på mindre poppers. Dessa flugor flyter på ytan och göra ett knäppande ljud när du rycker linjen i. Poppers är gjorda av antingen skumgummi eller hjort hår och finns i en mängd olika storlekar, färger och mönster. Den mest poppel tekniken vid fiske ett Popper är att kasta den och ge den en bra "pop" och sedan låta det vila ett tag. Om du inte får en strejk, starta ditt hämta, "popping" den hela vägen tillbaka till din plats.

Largemouth bas

råd om streamers och poppers för smallmouth bas gäller även largemouth bas, men i allmänhet du behöver använda större flugor. Var inte rädd för att gå stor.

En viktig faktor i farten du väljer kommer att om det visar sig mer produktivt att fiska på ytan eller på någon nivå nedan. Du kanske vill börja testa genom gjutning några stora yta poppers.

Largemouth bas poppers är ofta knutna till ser ut som en groda eller en mus som är i knipa på ytan av vattnet. Det finns varianter som gör mer än bara "pop" på ytan. Vissa är "dykare", som kommer att glida under vattnet när de ges en bogserbåt, sedan flyta tillbaka till ytan. Den mest kända av dessa är Dahlberg Diver. Andra kommer att glida, eller "vicka" längs ytan under hämta.

Worms ofta producera bra för bas sportfiskare. Den Senko Worm är utformad för att se ut som en vanlig gummi mask som används i spinnfiske. Vägt Ullig Buggers och Zonkers kan även fiskas att se ut som en mask. Ge flyga tillräckligt med tid att sjunka till botten och sedan hämta den långsamt.


Relaterade artiklar


cykel säkerhetsskyltar
hur man gör snara fällor för rådjur
det bästa sättet att Fletch pilar
hur du väljer ett strålkastare
hur budgeten kalorier för en backpacking resa
hur man gör fiskedrag från säkerhetsnålar
dykning grunderna
Hur man knyter flyga ihop rader
hur man hittar vandringsleder online
hur man gör traditionella snöskor