det bästa GPS-system för marint bruk

det bästa GPS-system för marint bruk

Välja ett GPS-system för din båt är ett projekt i sig. Det finns många tillverkare och olika funktioner. Vissa innehåller ett elektroniskt system sjökort och många kan integreras med din radar, visar din destination och en konstant visuell visning av dina framsteg. Andra kan kopplas till din autopilot eller ekolod. I slutändan handlar det om vad du vill och behöver i ditt system

definera dina behov

Den grundläggande frågor börjar med avståndet. Om du är en kryssare som reser mellan hamnar i USA eller till hamnar i andra länder, kommer dina behov att skilja sig från någon som försöker hitta en camping på andra sidan av en stor sjö.

En annan viktig fråga är vem som kommer att programmering och användning av enheten? Om en mycket erfaren sjöman kan förstå och kunna använda alla funktioner på en komplex enhet, som sjöman kanske inte behöver eller ens vill realtid satellitbilder av en storm system 200 miles away.

Hitta GPS enheter som har de funktioner du vill

navigera till punkt funktion är gemensam för alla marina GPS-enheter, vilket är visning av spåret som du bör följa. Andra vanliga funktioner inkluderar ett navigera till spår som gör att du följa bryggan spår som du har sparat i enhetens minne, användbart om du blir desorienterad vid nedsatt sikt eller om du gör samma resa mer än en gång. Man överbord, eller "MOB," är en funktion som tillåter dig att markera positionen av incidenten med att trycka på en enda knapp. Alla marina GPS-enheter tillhandahålla korrekt hastighet, avstånd och tid till etappmål och naturligtvis gjort goda avläsning, samt en digital kompass på många enheter.

Mer komplexa enheter omfattar en plotter display, som är en "You Are Here" visning av din position på den aktuella sjökortet. Kommersiella och high-end fritidsbåtar GPS erbjuda satellitbilder, en automatisk vägledning funktion som tillåter dig att länka din autopilot till din GPS, tidvatten information och skräddarsydda larm som länkar till din radar råda dig att du närmar dig en sväng eller att en annan fartyget går in i din halv mil "klar zon," kräver att du kontaktar dem via radio. Du kan även göra egna listor med några, om du behöver ha ytterligare geografisk information inte annat visas.

Tänk Lättanvänd

Tänk hur lätt det är att gå in etappmål och program enhetens funktioner. One-touch programmering kanske inte är tillgängliga för alla funktioner, men programmering din GPS bör inte vara svårt, särskilt under som du kan stöta på havet.

Den totala storleken på enheten påverkar inte bara storleken på displayen, men kan begränsa valet av plats för installation. Displayen egenskaper, såsom storlek, ljusstyrka och kontrast på skärmen är väsentliga inslag i de enheter förmåga att effektivt förmedla uppgifter om framförandet. Om du inte kan läsa enhetens display lätt, minskar enhetens värde.

Enhetens enkel installation och om det kan integreras med andra navigations elektronik är ett övervägande om din båt är utrustad med enkelsidigt band radiomottagare, radar eller en autopilot. All denna utrustning kan kopplas till GPS för att ge en mer njutbar båtliv.


Relaterade artiklar


hur man spelar ett säkert paintball spel
hur man köper och inspektera en långfärdsbåt Begagnad begagnatmarknaden
MSR simmerlite spis bruksanvisningar
hur man syn på en räckvidd gevär
hur man avgör norr utan kompass
historia Kershaw knivar
hur man identifierar vilda fåglar
hur man väljer Shimano Rullar
flickans av jakt och fiske
hur man överlever camping