hur man gör en liten träbåt

hur man gör en liten träbåt

En vanlig metod att bygga små träbåtar är limmad KLINKBYGGD konstruktion. En limmad KLINKBYGGD båt kan vara så liten som 2 meter i längd och kan vara lika stor som din fantasi. I limmade KLINKBYGGD båtar, är de plankor som utgör skrovet, stråk, rabbited sedan limmas på plats, överlappande över varandra. Vid en längd på 2 meter, kan båten användas som en båt vagga, en fast punkt i många generationer av maritima familjer

Du behöver:. .
Marinplywood
Båt Design /Plan.
Trä Fräsning och hyvling utrustning.
Marine Epoxy.
Marine Caulk.


1.
Ställ in inramning jiggar. Dessa jiggar är den form du lägga stråk över för att passa dem för storlek, böja dem efter behov och, slutligen, att hålla dem på plats när du limmar ihop dem och låta limmet att ställa.
2.

Samla dina material och klippa din ved till storlek, enligt den plan du väljer. Mill virket som krävs
3
Ställ köl på din båt på jiggar och bygga på akterspegeln -. . Den bakre väggen i ditt skrov. Börja foder skrovet bordläggningen upp för att passa över jiggar som förberedelse för limning.
4.
Lägg bordläggningen på plats, limma lapstrakes tillsammans med marina epoxi, över jiggen. Klipp ut och avsluta toprails för installation vid toppen av lapstrakes. Dreva den lapstrakes med marina täta behov, om båten kommer att användas i vattnet.
5.
Installera toprails och avsluta interiören som önskat. Färg eller lack utsidan av båten, installera åra lås eller, om du vill drivas med segel, mast steg, mast och rigg.

Tips och varningar


 • En limmade KLINKBYGGD båt kan drivas av en låg-hästkrafter motorn om din design har en fyrkantig akterspegeln. En LOGGERTSEGEL eller skonare rigg fungerar bäst med limmad KLINKBYGGD båtar på grund av den hastighet begränsningar som skrovformen.
 • Båtar kan vara farliga och lämplig försiktighet rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  vildmark & överlevnad information
  hur till noll i ditt kikarsikte
  hur man väljer ett klätterrep
  historia stunt drakar
  hur man använder en pistol rengöringssats
  hur man gör en fura jigg
  typ av ammunition som används i bar gevär
  korrekt vård av vilt
  Imus skjutvapen säkerhetsbestämmelser
  hur man rengör en sötvatten öppen inför spinnrullens