hur man gör vilt ryckig

hur man gör vilt ryckig

Gillar att jaga och som ryckiga, hat men betala dessa upprörande priser i butiken för en liten väska. Lösningen är enkel, gör din egen

Du behöver:. .
Mat Dehydrater
Älg eller hjort stekar.
Vass kniv.
Skärbräda.
Marinad av ditt val.


1.
Det första du bör göra är att välja kött som du vill omvandla till ryckig. Jag rekommenderar att använda älg eller hjort stek, som ni kan klippa bra stora bitar. Kom ihåg att köttet kommer att krympa i maten dehydrater. Du kan klippa bitar från alla storlekar av spel om du inte har en stek (eller inte vill använda en stek), men din färdiga produkten kommer att tunna strimlor.
2.
När du har din steken valt att du vill delvis tina kött. Om köttet är helt unthawed så kommer det att vara flexibel och svårare att skära i tunna bitar. Om köttet är delvis frysta blir det lättare att skära dina pjäser. Målet är att skära alla dina pjäser samma tjocklek, som du vill att torktiden att vara densamma för hela partiet av ryckiga.
3.
När du har alla dina kapade bitar det är dags att blöta dem i marinaden som du väljer. Jag skulle rekommendera blötläggning köttet i marinaden i minst en dag.
4.
Lägg köttet ute på torkställningar. Torka ordentligt luften måste enkelt kunna cirkulera runt köttet, så undvik packa dem alltför tätt tillsammans. När alla magasinen är fyllda stapla dem i maten dehydrater och slå på den.
5.
Torktid beror på tjockleken på din skivor, så tjockare köttet desto längre tid tar att torka. Jag skulle rekommendera att börja testa det efter ca 14 timmar. Om köttet är flexibel, sega, eller saftig den behöver längre tid att torka. När avslutad ryckig bör vara hård och spricka vid sömmen när den böjs, hellre än att vara flexibel utan att spricka. Om runkar har en grynig konsistens efter bita i det då verket har torkat för länge.

Tips och varningar


 • har en hund närvarande när du gör ryckiga, som Det är ett bra sätt att göra sig av med rester och misslyckade försök.
 • Det är farligt att äta dåligt tillagat kött så se ryckig helt har torkat innan du äter.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan stoppa is från smältande
  rengöring biljardbord filt
  hur man använder en ledande linje kärna fiske
  hur man rengör en sätesförlossning plugg på en muzzleloader
  hur man trampa en väg cykel
  hur arm brottas bättre
  säkerhetssele jakt
  hur man gör maten lätt när du åker båt
  Hur man använder en plattfisk öring lockbete
  hur man köper en båt propeller