hur man kan fånga bluefish surfa fiske

hur man kan fånga bluefish surfa fiske

Fånga blå fisk går längs hela Atlantkusten. Ju längre norrut man kommer desto större fisken verkar få men antalet fiskar är konsekvent genom deras läge. Surf fiske för bluefish är ett mycket roligt sätt att tillbringa en dag och ett bra sätt att få en färsk fisk middag. I ett par enkla steg kommer du att vara på väg att fånga dessa fiskar

Du behöver:. .
Metspö
Spinning Reel (15-20 # test linje).
Wire ledare 12-18 ".
Hook.
Mulle (eller annan betesfisk).


1.
Köp en tråd fiske ledare från din lokala tackla butik. De flesta fiskar riggar jag föredrar att göra själv men tråd ledare kräver särskilda pressverktyg som kan vara dyra. Välj en ledare utan att leda minimal vikt på det. Blå fisk har mycket vassa tänder så se till att leasegivaren är gjord av ståltråd och inte mono glödlampor om du vill behålla din fångst på linjen!
2.
Knyt tråden fisket ledaren att den linan som kommer från din stav. Blå fisk kommer att kämpa hårt och om du förväntar dig att fånga dem måste du knyta en bra knut.
3.
Fäst kroken i andra änden av kabeln ledare. Vissa före köpt ledare kommer redan har en krok och vissa kommer bara ett klipp att bifoga kroken till. Välj en krok som är ett bete hållaren så betet vistelse son i surf. Om du vill fånga blues betet får stanna på kroken!
4.
Haka på betet. Jag föredrar att använda bitar av färsk mulle ca 1-2 inches lång. Levande bete kommer att fungera lika bra men jag känner den friska dött agn sätter en bättre doft i vattnet som tycks fånga mer bluefish. Andra typer av betesfisk kommer också att arbeta så kolla din lokala bete butik för att ta reda på vad invånarna i ditt område används.
5.
Välj området på surf du vill fånga blues från. Blå fisk kommer att resa nästan överallt i surf söker bete bita så att du inte behöver vara till särskilt om där. Försök att hitta en plats med inte en massa folk omkring och din fiskeupplevelse kommer att bli mycket roligare.
6.
Lägg din linje ut. Du vill betet att resa ut och landa i vattnet och stanna kvar i den övre delen av vattenmassan. Du kan uppnå detta genom att begränsa mängden bly vikt du använder. Använd lagom vikt att kasta betet ut och inte mer. Du kan fånga mer bluefish hålla betet mot toppen av det vatten kontra botten.
7.
Vänta tålmodigt på ett bluefish att bita. När den blå fisken biter dig kommer att känna det, tar de inte betet på ett subtilt sätt. Så snart den blå fisken biter det normalt kommer att köra ut några linje. Låt fisk löper i 2-3 sekunder innan du ställer in linje med måttligt tryck.
8.
Reel i din fångade färska bluefish. Upprepa från steg 6 från ovan för att njuta av att fånga mer bluefish.

Tips och varningar


 • Kontrollera lokala lagar beträffande storlek, belopp, och årstider mot att fånga bluefish. Låt kommande generationer att ta del i denna njutbara sport genom att lyda alla lagar.


 • Relaterade artiklar


  hur man antända en RV värmare gas, vatten
  hur gå ner i vikt på din semester
  Kungen laxfiske tips
  hur man kan fånga betesfisk
  tips på spänn jakt Whitetail i lätt regn
  om lerduveskytte
  hur man fiskar med cirkelkrokar
  Hur man använder en gasolspis
  hur man gör ett samtal kalkon wingbone
  hur man mäter styrka lina