idrott kupoltält instruktioner

idrott kupoltält instruktioner

Det finns inget mer frustrerande än att förlora de viktiga tält instruktioner och försöka konstruera ett tält som du har ingen aning om hur att montera. Lyckligtvis kupoltält är bland de enklare typer av tält att ställa upp. Metoden är mycket samma från tält till tält. Hittar en perfekt plats att sätta upp tältet och få arbeta

Förberedelser

Samla alla dina pjäser tillsammans och montera pol segment i full stolpar. Kontrollera att polerna ordentligt kontakt i pole hubbar, om ditt tält använder pol nav. Sätt regn flyga och stavar åt sidan för tillfället och låg tältet kroppen på marken. Placera den så att dörren (s) ansikte den riktning som du tänker att de står inför. Börja på framsidan av tältet och lägga tältduk på ett sådant sätt att ytterdörren ligger på topp mot dig. Dra ut varje hörn så att tältet är så spänd som möjligt. Undersök tältet kropp och avgöra hur stängerna fäster. Det finns två vanliga sätt att tältpinnar fäster vid kroppen: klipp och ärmar. Dessa kräver en något annorlunda teknik, men är ganska likartade. Om ditt tält använder asymmetriskt pol struktur, se en bild av det i sammansatta form att bestämma till vilka av polerna går i fronten och som slutar går i ryggen.

Tält Montering

För tält som använder clips att fästa stolpar, börja i det högra hörnet av tältet och sätt i slutet av ifrågavarande stången i genomföringen i hörnet. Sätt den andra änden av stången i rätt genomföringen-ofta den som är diagonal till den första. Flytta över till främre vänstra hörnet och sätt att stången i genomföringen. Kör stången till rätt hörn och infoga det i det genomföringen. Upprepa för eventuella återstående stolpar /skyddshylsorna om tältet använder fler än två. När alla polerna är anslutna till skyddshylsorna, kommer de att böjas i form. Bifoga eventuella ytterligare pol stöder som utgör ditt tält ram. Sedan sakta fast tältet klippen till varje pol. När du har infogat stängerna in i kragarna och bifogade alla klipp, kommer ditt tält vara fristående. När det gäller tält monteras med stångkanaler, måste du sätta in stängerna i ärmar och tryck polerna från hörn till hörn innan de släppt ut stängerna in i kragarna. Bestäm vilken riktning varje pol behöver gå och se till att använda motsvarande ärmar för att inte ta krossade upp.

Utsättning

Nu när tältet är fristående, måste du spel ut för att ge det spända struktur. Leta varje stake-out loop och samla dina andelar. Använd en klubba eller rock till pund insatserna i marken. Dra stake-out loop sträckt förväg och sedan hammare bål så att det har den änden av tältet på plats. Arbetet runt tältet i en medurs tills alla insatser är installerade.

Regn Fly

Om du är orolig för dåligt väder, måste du installera regnet flyga. Var noga med att regnet flyga ordentligt radat upp så att dörren matchar dörren på tältet. Se också till att det inte är inifrån och ut, är stormlinor sitter på utsidan. Fäst regnet flyga till tältet med hjälp av klipp på fluga. Detta kan kräva att du drar i ändarna på stängerna ut ur tältet kragarna tillfälligt och kör dem genom flyga, eller det kan använda separat hårdvara på ditt tält och flyga. Var noga med att helt fästa flugan till tältet. Utsättning av stormlinor i farten för att ge en spänd struktur som väl skyddar dig mot nederbörd.


Relaterade artiklar


hur man viker en tarp
hur man använder mörkerseende kikarsikten
fiskdammen underhåll
hur kajaken säkert med din hund
surfcasting tips
hur man bygger en tävling tabell ping pong
Hur man knyter flyga ihop rader
motorcykel fundraiser idéer
hur man får upp på en slalom vattenskidor
hur man kan fånga vitling