lära sig att fiska med ett spö baitcaster

lära sig att fiska med ett spö baitcaster

En baitcaster spö ger en erfaren sportfiskare en grad av kontroll och noggrannhet som är näst intill oslagbar med andra typer av fiskeutrustning. När ihopkopplad med en Baitcasting rulle, möjliggör en Baitcasting spö fiskare att kasta ett bete eller lura till en exakt plats-flera gånger om det behövs-att slå den sannolika platsen för en lunker. Använda en baitcaster spö effektivt krävs övning för att utveckla tekniken, som beskrivs i dessa strategier

Du behöver:
såg
. handskar.

Matchande Rod med Reel

För att få ut det mesta av din baitcaster fiskespö, måste du matcha det med en Baitcasting rulle av en storlek som är kompatibel med staven . Det innebär att för sötvatten program du vill ha en medeltunga rulle utan en tung Baitcasting rulle för saltvatten användning, särskilt för havsfisket.

Freshwater rullar buffras med 12-pound till 15-pound test monofilament kommer att fungera bra på en baitcaster stång. Saltvatten spö och rulle combos kan buffras med 50 u00A3 testa och uppåt.

Det är viktigt att matcha spö till rullen för att få maximal kontroll och precision vid kast. Många Baitcasting stavar säljs med tillhörande rullar och kommer med en lista över rekommenderade rullar. Butiker som är specialiserade på fiskeutrustning och tackla normalfallet ha den mest kunniga personal.

Gör Rod Gör jobbet

Den huvudsakliga funktionen av Baitcasting spön och rullar som ger dem en sådan enorm noggrannhet är också en av de svåraste delar att behärska: ett system för gjutna förvaltning. En Baitcasting rulle är utformad för att unspool fritt när linan ut, så om inte fiskaren utövar kontroll över spolen med en tumme, en mardrömslik rad bakslag kan (och förmodligen kommer) förekomma. Ett bakslag är att otäck situation där lina unspools från rullen snabbare än den linje som kan betala ut genom guider av staven. Resultatet är en stor härva av linjer som rullar över, tillbaka runt rullen, och fortsätter att snärja på sig tills rullen låser upp helt och du är kvar med en boll av snäste fiskelina.

Innan du går på vattnet, gå i trädgården och praktik gjutning med en plast Bobber eller enkla sänke vikt.

Placera tummen på den buffrade linje medan tag i staven och låsa rullen med den lediga handen. Du kan släppa och kasta linjen genom att göra en kort piska rörelse med staven från en vertikal position till ca 45 grader från marken, försiktigt minska tummen press när du kommer fram med staven spets. Fortsätta att tillämpas tryck med tummen till en linje som betalar ut (detta kallas "ludd"), sedan stoppa rösterna med tummen tryck på den punkt din praktik Bobber eller lodet når målet. Omedelbart inleda rullen lås för att förhindra linjen från backlashing när du har avslutat din rösterna.

Practice. Försök inte att slå gubben i månen eller din granne ner på gatan. Välj ett rimligt avstånd till din målgrupp och kasta tills du kan slå den på ett tillförlitligt gång efter gång. Sedan tillbaka upp ytterligare och praxis mer från det nya avståndet.

Baitcaster Fiske

När du är redo att fiska, hålla ditt spö så att rullen handtaget är vänd uppåt. Många början baitcasters tycker rullen ska vara vänd uppåt, men att vrida den åt sidan faktiskt hjälper ditt gjutning noggrannhet.

Du kan styra linje utbetalningen med tummen, men tills du har fått lite erfarenhet, du kanske vill ringa upp bromsning mekanism på rullen för att bromsa hastigheten med vilken linje kan unspool.

Ungefär halvvägs genom din rösterna, lätta upp tummen trycket så linjen kan betala ut genom guider på din baitcaster spö. Svingen på din rösterna är klar när staven spets är riktad mot ditt mål. Om du låter linje betala ut för fort och släpp den när ditt spö tips fortfarande pekade uppåt, då du kommer att kastas i himlarna och möjligen fånga ett träd fisk-eller åtminstone fastna din krok i grenarna. Om du väntar för länge och stav spetsen pekar mot vattnet omedelbart framför dig, kommer locka eller bete dyka bomb direkt i vattnet som en pelikan i jakt på en måltid.

du strävar efter något mellan dessa båda ytterligheter, så börja din release precis innan stången spets är riktad mot ditt mål, sedan försiktigt styra linje som din locka lopp mot att sweet spot där dina rekord- bryta fisk lurar strax under vattenytan.


Relaterade artiklar


hur man hittar elektroniska hörselskydd
tips på att fånga bas i dammar
hur man avfyrar en bult åtgärd gevär
NRA pistol säkerhetsbestämmelser
Hur man överlever en grizzlybjörn eller svart björnattacker
tips på att bygga en ishall bakgård is
hur man startar en biljard salong
regnbågslax fiskebestämmelser
hur man fixar en akterspegel
Hur fungerar en länspump arbete?