säkerhetssele inspektion

säkerhetssele inspektion

Användningen av en säkerhetssele under klättring är den viktigaste komponenten för att garantera en säker klättring. Den Arbetarskyddsstyrelsen Administration (OSHA) kräver en korrekt visuell inspektion av alla säkerhetsselar före varje användning. OSHA förbjuder användningen av skadade eller utslitna delar av utrustningen under några omständigheter

sadelgjord

Bandet är en tyg material, vanligen nylon, invävd i en lägenhet eller tubulär band som ligger till grund för säkerhetssele. Dessa är banden som kommer att vara bunden runt Climbers midja och ben och i vissa fall runt axlarna.

Vid inspektion bandet, greppa band om sex inches isär och händerna över varje del av bältet. Därvid inspektera topp, botten och sidor av bandet för att upptäcka eventuella skador. Ett band är farligt att använda om något av följande finns:

--- slitna kanter
--- bruten eller dras stygn
--- ytterligare skada som skärsår, brännskador eller kemiska skador

D-Rings/Back Pads

D-ring, eller ryggdyna, är en metallring loopas i bandet att fästa en karbinhake, metallen loop där klättring rep matas igenom som en klättrare gör hans klättra eller härkomst. De är oftast på framsidan-middle och back-mitten av säkerhetsselen.

Vid inspektion på D-ringen, kontrollera att se om det lutar utan spänning av något slag. Dessutom, kolla efter någon klar skador som kommer att orsaka ett problem. Gör samma sak för karbinhake. En D-ring bör inte användas om något av följande finns:

--- några kurvor eller andra typer av störningar
--- slitna eller skarpa kanter
-- alla tecken på en spricka eller gå sönder

Fästa och Inspektera Buckles

spännena på en säkerhetssele är metalldelarna på en säkerhetssele där bandet matas igenom. En klättrare kan dra åt eller lossa bältet med hjälp av spännen.

Vid fastsättningen och inspekteras spännen på en säkerhetssele, måste man använda extrem försiktighet och noga att alla delar av utrustningen är korrekt installerad. En låsbeslaget skall inte användas om något av följande finns:

--- onormalt slitage
--- några kurvor eller andra typer av distorsion
--- skadade fibrer till bandet när matas genom spännena som nötta eller skär
--- om platser där bandet matas genom är inte raka

Grommets

tätningsringar hål stöds av inre metall ringar på benet selar. Dessa slingor finns på utsidan av varje ben sele och kan användas för att justera spänningen i bältesbanden.

Vid inspektion skyddshylsorna, uppmärksam på eventuella kraftigt slitage på detta område. Som med alla utrustning, är det viktigt att påpeka några tecken på skador som kan störa en klättrare säkerhet på något sätt. Genomföringar ska inte användas om något av följande finns:

--- glapp
--- någon form av skadade eller förstörda metallstomme
--- ytterligare stansade hål i bandet på detta område

Tongue Buckle

Tungan spännet används vanligtvis för ben selar och liknar en metall spännet. Den främsta fördelen med att använda en tunga spänne är att en klättrare kommer att kunna dra åt banden mer än när man använder en parning spänne. En tunga spänne kan användas på midjan på vissa säkerhetsselar också.

Vid inspektion en tunga spänne, vara säker på att låstungorna överlappningen spännet ramar. Tungan ska kunna röra sig smidigt längs bandet för att kontrollera att det fungerar ordentligt. Tunga spännen ska inte användas om något av följande finns:

--- alla former av snedvridning i form och rörelse på tungan
--- vassa kanter på rullen ( den del på tungan där bandet är loopas runt för att dra åt)

Vad gör man med en skadad Harness

Om en del av en säkerhetssele är skadad på grund av någon av de listade problemen, den inspektör som krävs för att fylla i ett formulär som visar på deras synpunkter. Varje säkerhetssele identifieras med ett unikt serienummer. Detta nummer bör finnas med på formuläret när skickas in för reparation. Inspektion blanketter behöver fyllas i oavsett om selen är klar för användning. Ett exempel på en säkerhetssele inspektionsrapporten ingår i Resourcs nedan.


Relaterade artiklar


dykutrustning som används av Navy SEALs
hur du skyddar dig när du simmar
vad man ska ha under en våtdräkt
hur de ska hålla sig i form för backpacking eller vandring
hur man bygger en klätterställning
hur man identifierar ett fartyg hjul
Hur man knyter ett ägg mönster flyga
hur man vet bäst fiske gånger med månens faser
hur man hittar & fånga en bäver
hur man ändrar en impeller utombordare