säkerhetssele jakt

säkerhetssele jakt

Jakt från en upphöjd ställning är en farlig verksamhet, utan att nödvändig säkerhetsutrustning. Jakt livselar infördes för att hålla jägare säkra när jakt från en upphöjd plattform. Eftersom jakt olyckor inte dokumenteras oftast är det svårt att bedöma hur mycket av en skillnad säkerhetsselar har gjort. The Maryland Department of Natural Resources hävdar att en av tre jakt olyckor inbegriper ett träd. Safety-sele tillverkare försöker minska denna skattesats

Historia

Tree-ställ säkerhetsselar blev tillgängliga för allmänheten i början av 1990-talet. Detta berodde på en ökande populariteten för bågjakt från en upphöjd plattform. Vid den tidpunkten var många jägare experimentera redan med sina egna system hemmagjorda säkerhet med liten eller ingen framgång. De tidiga systemen var inte reglerad och endast ett fåtal tillverkare som produceras systemen. Tekniken har undersökts och förbättrats avsevärt under åren.

Funktion

Säkerhetsselar hjälpa jägare undvika att falla från en upphöjd ställning. En jägare sele är ansluten till trädet med en säkerhetsfaktor rem. I ett fall, garanterar säkerheten remmen jägaren inte kommer inte att nå marken. Bandet skyddar också jägaren när han eller hon klättrar upp på ställningen och komma ner. När en säkerhetssele är rätt sliten, det ger jägaren skydd under hela sin tid i trädbeståndet.

Typer

Det finns tw grundläggande typer av selar jakt säkerhet. Den nyaste och mest populära är västen säkerhetssele. Flytvästar har säkerhetssele inbyggd, vilket gör västar lättare att bära då vanliga selar. En konventionell sele är en serie stroppar genom benen och runt midjan. Det konventionella selen är mindre bekvämt att bära, men är lika effektivt.

Missuppfattningar

Vissa jägare anser att bära en säkerhetssele kommer att hindra dem från jakt effektivt. Detta är en missuppfattning, emellertid, som en sele inte stör den naturliga rörelser av kroppen. Bära ett är helt enkelt gillar att ha något annat klädesplagg.

Varning

Iklädd en säkerhetssele inte garantera din säkerhet tävla. Läs alla instruktioner från selen tillverkaren att korrekt använda sele jakt säkerhet. Använd alltid selen tills du är säkert på marken. Åttio procent av träd stå olyckor inträffar när jägaren klättrar upp eller ner från ställningen.


Relaterade artiklar


bättre sätt att bygga benmuskler för män
hur man bygger ett samtal anfallare kalkon
definition av presenningar
hur man bygger spö handtag
Kostnaden för att simma med delfiner i Jamaica
båt registreringsprocessen
hur man spela biljard väl
hur man målar en pistol
Bass Fishing tips för sommaren
historia Kershaw knivar