utomhus tält instruktioner

utomhus tält instruktioner

När du först öppnar ett tält väska, kan alla delar vara förvirrande. Men i verkligheten är de flesta utomhus tält är mycket lika, och sätta upp dem är enkel. Här är grundläggande instruktioner som ska fungera för de flesta utomhus tält

Välj din lägerplats

Innan du börjar ställa upp tältet, måste du välja en bra campingplats. Om du är camping i en camping, har detta redan gjort för dig. Bara ställa upp tältet i en av de utsedda tältet fläckar. Om du är camping i öknen, dock måste du hitta en plats. Leta efter en campingplats som ligger nära rinnande vatten och en liten bit bort från leden. Försök att hitta ett område på marken stor nog för dina tält som är relativt plant med stora rötter eller sten sticker upp. Helst kommer er camping har också en viss lutning. Detta sätt, om det regnar kommer vattnet hålla igång ned istället för att samla i eller i närheten tältet. Aldrig välja en campingplats som är längst ner på en kulle eller i en ihålig som är lägre än den omgivande marken. Om du tälta där, så kommer du vakna upp i en vattenpöl om det regnar.

När du har valt en plats för tältet, gör det så bekvämt en plats att sova på som möjligt. Borsta bort det mesta av skräp, pinnar och stenar med fötterna eller händerna för att se till att platsen verkligen är slät och oftast platt. Om du vill kan du strö tall halm eller gräs över området för att lägga till en liten kudde till din säng. Sedan sprida din vattentät groundcloth eller presenning över området.

Lägga ut din Tält

Det första steget till att sätta upp tältet är att lägga ut tältet på den plats där du vill slå upp det. Placera kroppen i tält på toppen av din groundcloth. Bestäm vilken riktning du vill att dina tält att möta på denna punkt. Du kommer förmodligen att din dörr för att vända bort från leden för att ge dig lite privatliv. Du bör också överväga hur du ordnar din sovsäck inne i tältet. Om din campingplats har något sluttande mark, då du kommer att vara mest bekväm om du ligger på sluttningen med huvudet upp och fötterna ner. Om du ljuger sidled längs sluttningen, kommer du att rulla ner för backen hela natten. Lägg ut tältet så att du kommer att kunna sova i en bekväm plats.

När du har din tält arrangerade på marken, hitta din tältpinnar. De flesta tält har minst två långa stolpar som utgör huvudramen av tältet. Vissa har också flera kortare stolpar som skapar en ram för dörren och baksidan av tältet. Sätt dessa poler tillsammans eller vika dem och lägga dem ovanpå tältet på platser där de går. Du kan sedan fästa tältet till tältpinnar. De flesta tält har clips som fäster vid polerna, men du kan också behöva glida tältpinnar genom en genomföring i tältet.

Säkra din Tält

Du måste böja tältpinnar för att fästa ändarna för att kanterna på tältet. Börja med de fyra hörnen och fäst båda ändar av en stav innan du sätter fast den andra polen. För de flesta tält kommer du att fästa ändarna genom att sticka in nålar i slutet av polerna. När du gör detta kommer du att böja stolparna och höja tältet.

Säkra tältet genom satsar i kanterna. Börja med ett hörn och spel fast den i marken. Gå sedan till det motsatta hörnet och dra det hörnet av tältet så långt du kan innan du satsar den i marken. Gör samma sak med de andra två hörnen. Detta garanterar att ditt tält är så rymlig som möjligt. När du har satsat hörnen, gå runt och spel alla kanterna på tältet. Slutligen, kasta ditt regn flyga över toppen av tältet, klipp den till tältet och insatsen den till marken. De flesta tält är inte vattentäta utan regn fluga. Se till att du sträcker dina regn flyga ut så långt du kan när du satsar den för att kontrollera att tältet är helt vattentät.


Relaterade artiklar


småviltsjakt tips
hur man kan fånga vitling med jigg
halex darttavla instruktioner
tekniker för älgjakt
hur man bygger en scouting kamera
regler utomhusbowling
hur man gör en fiskedrag av gips
hur man sållar vatten utan ett vattenfilter
hur du köper professionell snorklingsutrustning för barn
typer av biljard spel