vad är pelagiskt fiske?

vad är pelagiskt fiske?

Den pelagiska zonen i havet inkluderar allt, men det nedersta lagret eller bentiska zonen. Pelagiskt fiske finns att fiska befolkar denna del av öppet vatten som vanligtvis innehåller inga växter eller struktur. Den pelagiska zonen innehåller flera zoner inom sig. Fisk riktade till fiske är ofta belägna i de varmare skikt nära ytan. Den pelagiska zonen utgör mer än 90 procent av havets massa

Geografi

Pelagiska arter finns i alla oceaner, där vissa är mer populära av kommersiell verksamhet. Atlanten och Stilla havet är i första hand grund för de flesta trålare. De fiskefartyg resa bestäms av tiden på året och skolan flyttar vanor. Fiskeområden dagligen och dyra ekolod och annan elektronisk utrustning hjälper att bestämma flyttar vanor stim.

Typer

Pelagiska fiskar simmar i stim nära ytan och täck stora avstånd medan utfodring. Stim av pelagisk fisk kan nå flera hundra meter i längd och djup. Den vanligaste pelagiska målarter är sardiner, makrill, tonfisk, ansjovis och bläckfisk. Inom dessa typer av fisk finns underarter av varje typ. Till exempel finns det flera typer av tonfisk, och varje typ har sin egen användning och pris.

Använder

pelagisk fisk ofta används för kommersiella frysta fiskprodukter, fiskmjöl eller bete används för att fånga annan fisk. Fiskmjöl används oftast som foder till höns, ankor och andra djur som kräver en proteinrik diet. Vissa pelagisk fisk är frusen för konsumtion, det avfall biprodukter också omvandlas till fiskmjöl. Hela fisken används i den nyaste fiskefartyg och lämnar inget avfall.

Storlek

pelagiska fisket kommer i alla storlekar. Kommersiella trålare är ofta 70 till 140 meter i storlek och omfatta en personal på några hundra. Fångsten registreras i ton, och genomsnitt 3 till 5000 ton per månad. Vissa pelagiska arter är också fiskas av mindre fartyg och charter, såsom segelfisk, tonfisk och svärdfisk. Dessa verksamheter tenderar att tillgodose bara små marknader och restauranger.

Varning

I flera områden i havet mängden av pelagiska arter som fångas är inte reglerad eller spåras. Befolkningen i vissa pelagiska fiskarter är okänd och kan i trubbel. Historiskt fiska på detta sätt har allvarligt skadat fiskpopulationerna i andra delar av världen. issa arter att över var fiskat har aldrig återhämtat sig.


Relaterade artiklar


hur man gör hemmagjord stavar isfiske
hur man fångar en isbjörn
båt dockning förfaranden
de bästa ställena att hitta guld
hur man gör en crappie jigg
hur man avfyrar en bult åtgärd gevär
Hur man använder en metalldetektor för guldgräveri
hur man gör en flytande säng för pulverlackering fiskedrag
hur man kan fånga Grouper kustfisket
båt hissunderhåll