vad är skillnaden i linjer för fiske?

vad är skillnaden i linjer för fiske?

I början sportfiskare måste välja linan bäst motsvarar hans fiske stil och på de arter av fisk han vill fånga. Varje typ av fiske linje har fördelar och nackdelar som fiskaren måste tänka på när du gör detta beslut

Monofilamentgarn Line

Monofilamentgarn linje är förmodligen den vanligaste sorten av fiskelina. Det är billigt, flexibelt, med liten diameter och pålitlig. Det är dock monofilamentgarn linje försvagas när bundet i en knut och är mycket känsliga för värme och ultraviolett ljus. För att minimera dessa nackdelar bör monofilamentgarn linje bytas minst en gång om året.

Flätlina

Flätad Dacron linje inte stretch och behåller sin styrka när knölig. Den rymmer också upp långt över tiden. Däremot kan flätlina skava enkelt och har en lägre styrka och diameter förhållande än monofilamentgarn linje.

Wire Line

Wire linje inte stretch och har en mycket hög hållfasthet och diameter-förhållandet. Däremot kan tråd linjen inte kasta effektivt och kräver speciell utrustning som ska användas. Dessutom måste sportfiskare hantera tråd linje mycket försiktigt för att undvika skärsår och skador.

Fluglinor

fluglina är stor diameter linje som består av en kärna material som är täckt med en polymer päls. Denna tunga raden tillåter en flugfiskare att kasta linjen på ett sätt som drar en nästan viktlös flyga ut till fisken. På grund av dess stora diameter måste en lina vara ansluten till en mindre diameter ledare för att locka fisken att träffa flyga.

Leader Line

Ledaren används i flugfiske och vid fiske efter skarp-tandade fiskarter. Flugfiske ledare består i allmänhet av flätade eller enkelsträngbrott monofilamentgarn och ger en visuell buffert mellan fluga och fluglina. Leader används vid fiske efter skarp tand fiskarter. Det är vanligen tillverkade av flätat eller single-trådig wire och hindrar fisken från att bryta linan med sina tänder.


Relaterade artiklar


hur man kan fånga Florida pompano
Hur du tar hand om din fiskeredskap
fiskagn för alla typer av fiske
hur man lägger en lina på en Abu Garcia rulle
hur man maskar rigg plast för öring
hur man skjuter världen rådjur rekord Whitetail
den bästa vandrarskor
hur man kan anpassa en 1911 pistolskytte låg
hur man kan fånga knivmusslor
hur man gör snara fällor för rådjur