Felsökning av en MerCruiser motor

Felsökning av en MerCruiser motor

Det är båtliv tid, och familjen kan inte vänta att få på vattnet. Problem med din båt kan orsaka sorg och tårar, främst för dig. Det finns ett brett utbud av Mercruiser motorer och modeller, så detta är en bred för felsökning flesta bensindrivna modeller. Nyckeln till diagnos är snäva in problemet. Grunden för ett bränsle, gnista och komprimering för att köra

Du behöver:. .
Grundläggande handverktyg, inklusive skiftnycklar, skruvmejslar och tänger
Spärrnyckel och tändstiftshylsor.
Komprimering testfigur.
12-volts testlampa.
Remote startbrytaren.


1.
Full gas motor rpm (varv per minut) som kör högre eller lägre än vad som krävs av motorn namnskylten kan tyda på ett felaktigt storlek propeller. Ett alltför högt varvtal inställning kan också vara en skadad propeller eller anger att propellernavet slirar. En smutsig eller skadad båtbotten kan orsaka lågt varvtal vid full gas.
2.
Ta bort gnistfångaren och tittar ner i förgasaren. Flytta gasreglaget fram och tillbaka-om det finns en ström av bensin besprutning i carb, kan du troligen eliminera bränsle som problemet.
3.
Ta bort spolkabeln från centrum terminal fördelarlocket. Håll kabeln med tändstiftet tång eller andra isolerade medel, nära en punkt. Leta efter gnista när du slår på startmotorn kort. Upprepa detta med några eller alla av tändkablarna. Om du har gnista under dessa mätningar, ta bort och inspektera tändstiften för nedsmutsning och sprickor. Försök att starta motorn i mörkret-det kan avslöja dåliga tändkablarna eller andra shorts
4
Prova en komprimering test. . . Koppla den viktigaste kabeln från spolen. Ta ett tändstift från motorn. Gänga på komprimering mätare, slang och korrekt tändstiftshålet adapter. Dra runt motorn i några sekunder. Du bör se 130 till 160 psi (pounds per kvadrattum) per cylinder, beroende på motormodell. Byt tändstift och upprepa på vart och ett av de återstående cylindrarna.
5.
Etanol blandas i bensin, krävs nu på många områden, kan binda till vatten och vara en orsak till dålig gas . Om båten har varit i förvaring, prova en annan källa till bränsle än den befintliga tanken. En gammal växellådsolja kvart flaska fylld med gas och bifogas till bränslepumpen med tillfälliga slangar skulle räcka.
6.
När motorn inte vända alls, elektriska anslutningar är vanligtvis på fel. Rengör din batteripolerna lade växelspaken i friläge och försöka kringgå tändningslåset-om rummet tillåter att hoppa terminalerna på startmotorn. Om startmotorn bara grymtar, ta bort några tändstift från motorn och vrid startnyckeln. Om det visar över nu, kanske du har fått i sig vatten på grund av en felaktig avgaserna vatten slutare.
7.
Motor ljud kan tyda på allvarliga problem som orsakas av sådant som förlusten av oljetryck, lösa eller trasiga kedjor timing eller lager. Rough kör kan bero på tändning eller förgasare problem.

Tips och varningar


 • prata med andra båtägare i ditt område. Det kan finnas särskilda problem som plågar båtar i ditt område, såsom ogräs igensättning vattenintag eller en transport av dålig gas. Många specifikationer, inklusive tändstift gap och full gas varvtal kan hittas på gnistfångaren (luftintag) täcker. Den Mercruiser servicehandboken specifik för din motor kan vara en värdefull referens.
 • aldrig röka eller använda öppen eld runt förgasare och bensin. Brand, personskada och dödsfall är möjliga resultat. Alltid lyssnat på varningarna på din manualer båt operation.


 • Relaterade artiklar


  bergsklättring sele
  hur man på ett is bröstet i en kanot
  hur man kan fånga trofé bas i Mexiko
  vandring säkerhetsbestämmelser
  Hur fungerar en utflytning pistol arbete?
  hur man gör ett tält varmare
  hur man lär sig att hugga på en snowboard
  hur man bygger en fotografering bänk
  hur klass vita vatten forsar
  Hur man väljer en jakt båge