Hur fungerar en EPIRB arbete?

Hur fungerar en EPIRB arbete?

Aktivering

Emergency Position Radio Beacon (EPIRB) är en batteridriven, liten akut läge anordning som används ombord på båtar och fartyg. Dessa enheter hjälper räddare lokalisera fartyg, särskilt i de fall där ombord marinradio har skadats. EPIRBs aktivera en av två sätt. Det finns en manuell omkopplare på EPIRB låta någon ombord på fartyget för att utlösa signalen. Det finns också en automatisk switch som aktiverar enheten när den är nedsänkt i vatten. Varje EPIRB identifieras med ett serienummer. Dessutom nyare modeller innehåller en GPS-mottagare. Varje fartyg och båtägaren anmäla sitt serienummer med US Coast Guard eller deras navigering myndigheten för identifiering. En EPIRB är utformad för att flyta fritt när fartyget sjunker. En speciell värde kallas en hydrostatisk avlastningsventil aktiveras från vattentryck ut när apparaten är helt nedsänkt i vatten. Denna speciella ventil förhindrar felaktiga användningen vid kraftigt regn eller dåligt väder.

Transmission

EPIRBs sända på flera frekvenser, därför att de utför två faktiska sändare inuti enheten. En 5-watts radiosändare fungerar på 406 MHz och en andra 0,25-watts radiosändare fungerar på 121,5 MHz. En GPS-mottagare är också beläget inom nyare modell enhet. Den EPIRB sänder serienumret på enheten och den exakta platsen för det fartyg som är i nöd. Denna signal gripas av en GOES satellit belägen mer än 24. 000 miles upp i rymden. Den GOES satellit plockar upp 406 MHz sändning. EPIRBs sända signalen kontinuerligt under 48 timmar. Satellitlokaliseringsteknik spelar en roll i att upptäcka en EPIRB signal, så att enheten bör lämnas på tills satelliten färdas genom området.

Identifiering

Identifiera platsen för sitt ursprung signal, och i vissa fall, GPS-positionen hjälper kustbevakningen lokalisera fartyg i sjönöd samt eventuella individer som behöver räddning från vattnet. Den GOES satellit gripskopor signalen från EPIRB och etablerar en exakt position för det sjunkande fartyget. En korrekt registrerade EPIRB ger den amerikanska kustbevakningen att snabbt fastställa identiteten på det nödställda fartyget samt den ursprungliga ägaren av fartyget. EPIRB användningen och det slutliga anmälan genom ordentlig utbyggnad ger en snabb respons till undsättning organ.


Relaterade artiklar


hur man gör en mini cykel tyst
gör trä fiskedrag
Hur man blir en ishockey tjänsteman
om vatten skidkläder
hur man fiskar efter lax från land
hur man kan fånga mer havskatt
hur man vandra ljus och kärlek backpacking mer: klippa förpackningsvikt i hälften
hur man hittar rabatt flyga fiskeredskap och mer
om begagnade cyklar
hur man undviker att bryta tips om dina mjuka spetsen dart