Hur man använder en GPS för jakt

Hur man använder en GPS för jakt

En mängd olika teknik för att hjälpa jägare på sin sport. Handheld Global Positioning System (GPS) enheter är en av de delar av teknik. Förutom att hjälpa jägare markera de exakta områden de vill jaga, kan handhållen GPS-enheter ger också ett mått av säkerhet och hjälpa jägare navigera ute på fältet bör de vilse eller desorienterad. Följ dessa steg för att lära sig använda en handhållen GPS för jakt
1.
Slå på strömmen till handburna GPS-enheten när du når det område du vill jaga. Vänta tills enheten att förvärva satelliter och lokalisera din position. Tryck på knappen som markerar din position innan du börjar röra.
2.
Titta på handhållen GPS när du går. Det kommer att visa vilken riktning du ska och även spåra var du har varit. Kartor kan laddas på många handburna GPS-enheter för att ytterligare hjälpa dig att navigera.
3.
Titta efter tecken för de djurarter som ni bedriver. Om du är på jakt rådjur, till exempel leta efter skrapsår, gnuggar, vandringsleder och sängkläder områden. Markera dessa platser med handdatorn GPS. När man tittar på symbolerna i samband med en karta, kommer du att ha en ganska bra uppfattning om hur djuren använder området.
4.
När du ser den djurart du är jakt, markera platsen. Om du hittar bra platser att sitta och jaga, markera dessa platser också. Dessutom, om du skjuter ett djur och det går bort, markera den plats där du senast såg det. Detta kommer att ge dig en bra utgångspunkt när du söker efter djuret.
5.
Kontrollera punkt från vilken du började när du bestämmer dig för att lämna fältet för dagen. Du kan följa i omvänd den väg som du kom, eller bara börja gå mot din startpunkt. Titta på dina handhållen GPS noga så du kvar på kursen.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du har en plastpåse eller annat material för att täcka din handhållna GPS om vädret blir dåligt. Dessutom håller den täcks förhindra den från att repas. Om du sitter stilla och jakt under en längre tid, stänger av din handhållen GPS av för att spara batteriet. Du vill vara säker på att det finns tillräckligt med ström för att leda dig tillbaka till där du började.
 • vissa handhållna GPS-enheter kanske inte kan förvärva satelliter behövs för att lokalisera din position om det finns en hel del overhead täcka . Kontrollera din GPS-enhet ofta se till att det fortfarande är att läsa din plats. Berätta för någon vart du är på jakt och när du tänker vara hemma. Kontrollera att du har rätt jaktlicenser.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör förrätter läger eld med parafin vax
  stretching bergsklättring skor
  om kanal betesfisk
  hur man bygger en paintball fästning
  hur man spjut en fisk
  hur man täcker ett biljardbord
  hur man överlever efter Zombie Apocalypse # 6 bygga ett vindskydd
  hur man camo ett gevär lager
  hur man blir en lokal fiskeguide
  hur man gör rådjur mat