Hur man sköter om dunsovsäckar

Hur man sköter om dunsovsäckar

Dunsovsäckar görs av foder på insidan av väskan med ljus, fluffiga, dunfjädrar. Dunfjädrar finns på fåglar under yttre fjädrar, och används för att hålla fåglarna varma. Dunsovsäckar använda sig av samma princip och kan varmt och skönt. Detta kräver dock speciella påse särskild omsorg för att hålla den ren och arbetar

Du behöver:.
Tarp
. Ner tvål.


1.
Placera en stor presenning över området där du kommer att placera ner sovsäcken att förhindra att fukt och smuts från att orsaka skador på väskan. Se till att tarp är större än sovsäcken och placera en stor sten i varje hörn av tarp att förhindra den från omslag runt eller flyttar på sin plats.
2.
Bära kläder som täcker hela kroppen när du använder ner sovsäcken. Body svett och olja kan bygga upp och försvaga materialet, samt ge väskan en lukt. Bär alltid strumpor, en skjorta och shorts eller byxor när du sover i påsen. Ha byxor som inte har en metall blixtlås, eftersom det ibland kan fånga och riva tyget av ner sovsäcken.
3.
Förvara ner sovsäck i ett ventilerande, stor säck. Förvara den på ett torrt, välventilerat rum. Efter varje månads förvaring, ta bort den från förvaringspåsen och låt det luft ute i flera timmar, sedan tillbaka den i påsen.
4.
Tvätta sovsäckar genom att fylla ett badkar med varmt vatten. Lägg ner tvål till badkaret med hjälp av tillverkarens anvisningar. Placera ner sovsäcken i badkaret och tryck försiktigt vattnet genom påsen. Den tvålvatten kommer att dra all smuts och skräp från tyget när det passerar igenom. Om vattnet blir för smutsiga, töm badkaret och börja om igen med färskt vatten. Fortsätt tills vattnet är klart.
5.
Låt ner sovsäcken torka ordentligt efter varje användning och tvätt. Det finns två säkra sätt att torka säcken. Den rekommenderade metoden är att låta den lufttorka i en varm, solig plats i flera timmar. Om denna typ av tid inte är tillgänglig, kör ner sovsäcken genom en torktumlare på en mjuk inställning.

Tips och varningar


 • Dunsovsäckar kan tvättas i frontmatade tvättmaskiner. Välj den sista centrifugeringen att ta bort det mesta av vattnet före torkning.
 • aldrig kemtvätt en ner sovsäck. Kemikalier som används i processen skada ned och kommer att avsevärt skada komfort och kvalitet på påsen. Tvätta aldrig en ner sovsäck i en toppmatad tvättmaskin. Den agitationer skadar strukturen i påsen och kan göra den obrukbar.


 • Relaterade artiklar


  Hur du tar barnen fiske
  hur man åka skidor
  hur man gör en snö igloo
  vad är astroturf gjord av?
  hur man gör en tipi knacka för att tvätta händerna
  om backpacking ryggsäckar
  hur att vandra hudson höglandet
  Hur man spelar poolspel
  om clipless pedaler
  om husbil restaurering