gör isfiske spets-ups

gör isfiske spets-ups

Du behöver:
gamla däck
. Mattkniv.
Avbitartång.
Vit och grå sprayfärg.

Definition och användningsområden

En isfiske spets-up är ett enkelt verktyg som låter dig se när en fisk bita din linje. De flesta fiskare använda dem i områden där de kan skapa mer än en stav. Enheten signaler en bit genom att höja en färgglad flagga som är lätt att se mot is och snö. Du kan köpa isfiske spets-ups på någon sportaffär, men du kan också göra en lätt med billigt material.

vill göra en egen, skaffa en 1/4-tums tjock träpinne mellan 18 till 24 inches lång, en andra dymling av samma längd men lite tjockare (ca 1/2- eller 3 /4 tum tjock), en bit av färgglada tyger, som en remsa slits från en ljus röd tröja, lite tung flätad tråd och fiskelina.

Fästa Låshakar

Ta tunnare, lättare pluggen och montera duken , flagga eller ens färgglada tejpbit till slutet av den. Fäst den genom spikning det, säkra det till slutet av en flexibel tråd (som ovan) eller starkt lim.

Använd sedan snöre för att binda samman dymlingar i rät vinkel för att bilda en ojämn kors. Den ljusare dymlingar bör innehålla de flesta av längd, vilket innebär att tjockare pluggen bara sträcker lite förbi tunnare brickan. Detta gör den tunnare pluggen att höja flaggan i luften när en fisk biter linjen.

Du kan lägga till ett andra tjockare rundstav för att bilda ett "X" som kommer att vara lite säkrare över isen hålet, som visas på bilden.

Placering

Bifoga ditt fiske linje till den icke-flaggan i slutet av den tunna pluggen, i den kortaste sidan. Du kan använda skruv eller spik för att göra detta. Lägg isen uppfällbart över hålet, med varje ände av tjockare pluggen (s) vilar på isen på var sida om hålet. Låt ditt fall lina i hålet. När en fisk biter linjen, kommer det att dra på linjen och på den korta änden av pluggen, höja flaggan på den längre änden i luften och låta fiskare lätt se vilken linje har en fisk på det.

Observera att vissa områden inte tillåter is fiskare att skapa mer än ett hål.


Relaterade artiklar


hur man skridsko: fallande graciöst
hur man gör stora fällor vilt
felsökning av en kamin Coleman gas
hur att rigga en lina för brygga fiske
hur säkert catch and release bas
Hur man använder en spigg seine
hur man använder anti-fog spray för att hålla din paintball mask från imma upp
hur man gör Broadhead pilar
hur man underhåller en kajak
hur man stövlar storlek skidor