hur du ställer in gås lockbete i fältet

hur du ställer in gås lockbete i fältet

Gässen är en av de mest populära typer av sjöfåglar som jägare målet. De stora fåglarna oftentimes flock tillsammans och kommer att svara på samtal och lockbete att lura dem att tro det är levande gäss i området. En rätt arrangerat spridning av gås lockbete kommer lura även de mest motvilliga gäss. Läs vidare om hur man ställer in gås lockbete i fältet

Du behöver:.
Gås lockbete
Båt (om du är på jakt på vatten).


1.
Välj området där du planerar att jaga. Ställa gås lockbete upp i ett område är annorlunda än att bygga upp dem över vatten.
2.
fastställa exakt var du planerar att jaga. Oavsett om du är på jakt över vatten eller i ett område kommer lockfåglar vara framför dig.
3.
Kom ihåg att ditt mål är att använda din lockbete för att efterlikna en flock gäss som har landat och är utfodring. För att göra detta på rätt sätt, uppmärksamma hur många gässen i flockarna du ser i luften. När gäss börjar söderut tidigt på hösten, är de ofta i små flockar med mindre än 50 fåglar. Som hösten fortskrider och blir vinter, gäss ofta i flockar som inkluderar hundratals fåglar. Det finns ingen magisk siffra för hur många gås lockbete ska du ha ut, men om flockarna är stora, är det vanligt att lägga ut 100 eller fler lockbeten.
4.
Place gås lockbete i små grupper om fem till sju. Några av vettar skulle tyckas vara utfodring och andra bör verkar vara satt på marken. Kontrollera att lockfåglar ansikte i olika riktningar. Placera lockfåglar ut till ca slutet av din skjutbanan. Du vill inte gäss landa bland dina lockbete, men ändå vara utom skotthåll.
5.
Placera de flesta vettar nära strandlinjen om du är på jakt över vatten. Även rum några på stranden att efterlikna gäss som har flyttat bort vattnet och upp på land. Återigen, placera din lockbete på ett sådant sätt att vissa verkar vara utfodring och vissa verkar vara vilande. Se till lockbete som är längst bort från dig är fortfarande inom skotthåll.

Tips och varningar


 • Experimentera med antalet bulvaner du sätter på , liksom med de grupperingar. Du kan hitta oförutsägbara skillnader i vad gäss föredrar.
 • Kontrollera att du har rätt stämplar och licenser för jakt på gäss.


 • Relaterade artiklar


  hur man vax skidor
  hur man gör havskatt fällor
  hur man fiskar efter vitling i Florida
  hur man gör en brasa
  om camping i Arches National Park
  hur stark är nylon fiskrevar?
  hur pistolen ljuddämpare arbete
  Hur scuba tillsynsmyndigheter arbete?
  hur man fiska med din man
  hur du gör din egen mjuk plast beten