hur man fiskar efter havsabborre med plast maskar

hur man fiskar efter havsabborre med plast maskar

Plast maskar är bland de mest populära lockar används för Bass Fishing. Plast maskar är mångsidiga beten som kan vara riggad många olika sätt. Oftast de fiskas på botten, men de kan också hämtas genom vattnet så de imitera en betesfisk. Några av de mest populära metoderna för riggning dem är Texas riggar och på jigg huvuden. Sportfiskare som plast maskar eftersom de kan fiskas i vatten av någon djup och kommer att locka alla storlekar bas som simmar. De finns i en mängd olika färger och storlekar och konsekvent producera bas under hela året. Följande steg kommer att lära dig hur man fiskar efter havsabborre med plast maskar

Du behöver:.
Fiskespö och rulle
. Fiskelina.
Val av plast maskar.
Cone sänken.
Långa shanked krokar.
Val av jigg huvuden.


1.
Rigg din plast maskar. Om du har två fiskespön, knyt en jigg huvudet på en och en Texas rigg till den andra. Det bästa jiggen huvuden för fiske med plast maskar väga från 1 /8 till 1 /2 av ett uns och är formad som svampar. Men klotformad jigg huvuden arbete, också. Skjut masken på jiggen så toppen av masken sitter tätt mot jiggen huvudet. För att göra en Texas rigg, skjut en konformad sänke på din linje, sedan knyta på lång shanked krok. Trä upp på masken på kroken så att kroken sticker ut ungefär 1 /8 av en tum ner från toppen av masken. Kör masken upp skaftet på kroken så toppen av masken är på toppen av kroken. Vänd klykan 180 grader, och begrava den plats där den i masken för att göra riggen weedless.
2.
Bestäm var du vill fiska. Plast maskar är mest produktiva runt vattenväxter och andra täcker som håller bas. En Texas-riggade plast mask kommer att hålla dig från att fastna i även den tyngsta täcka, medan en mask fiskas på en jigg huvudet är mer användbart där skyddet är gles, eftersom kroken är utsatt för. Plast maskar fiskas på jigg huvuden är särskilt effektiva runt drop-offs och andra platser där det sker förändringar i vattendjupet.
3.
Cast plasten masken i vattnet och låt det sjunka till botten. Reel i någon slapp linje, lyft sedan ditt spö tips till cirka klockan 12. Om du känner något motstånd, som kroken. Annars sänka spö tips till klockan 9, upprullning linje i när du gör det. Sluta upprullning när ditt spö är klockan 9, sedan sakta höja ditt spö tillbaka till klockan 12. Upprepa denna process tills din locka är tillbaka till båten.
4.
Variera hastigheten på din hämtning. Ibland bas som en plast mask som rör sig snabbt, andra gånger kommer de inte att slå det om det inte sitter orörlig på botten. Experimentera med olika uttag tills du fånga några bas, sedan använda den hämtning tills fisken sluta bita. Om basen är utfodring från botten, lägga din mask ut och hämta det utan att låta den slog i botten.
5.
Pröva olika områden. Bass vilja gömma sig i skuggan av båt bryggor. Lägga din plast mask nära båten hamnen, och få under dem om du kan. Emergent vegetation som Lily kuddar och kaveldun också hålla bas, och är bra ställen att fiska med Texas-riggade plast maskar.

Tips och varningar


 • Oavsett om du fiskar med jigg huvud eller en Texas rigg, använder bara tillräckligt tyngd för att få din mask till botten. Experimentera med olika mask stilar. Vissa har långa svansar som skapar en hel del uppståndelse i vattnet och kan vara bra när basen är aktiva, medan andra är lite mer än raka bitar av plast som kan vara attraktiva för bas som är slöa.
 • Kontrollera att du har rätt fiskekort att fiska för bas.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter hjul Heelys
  hur man gör plast bergväggar
  hur man använder ett ekolod när isfiske
  hur gör mål en uppsättning hjort horn
  farorna med dykning
  hur du ställer in ett fiskespö
  hur man gör en bågsträng
  hur man bygger en jigg fiske
  hur man skjuter en jakt båge
  hur man gör en dagsvandring