hur man gör en 5-liters hink i ett rådjur matare

hur man gör en 5-liters hink i ett rådjur matare

Skapa en enkel att använda ut rådjur feeder av en fem-liters hink är inte bara enkelt, men det är värt, också, särskilt i början eller fritids jägare. Istället för att betala för en dyr, tidsinställda rådjur matare, låt djuren foder sig till detta grundläggande matningsmekanism som sparar tid och besvär

Du behöver:.
Clean fem-liters hink med lock
Borra (tillval).
Brukskniv.
3-fots dymlingar stav.
Skruv.
Skruvmejsel.
Bindgarn eller rep.
Deer foder.


1.
Sätt ett hål i hinken. Du har ett par alternativ på hur du kan göra detta, beroende på de verktyg du har till ditt förfogande. Ett alternativ, som är den enklaste, är att använda en borrmaskin för att borra ett hål i direkt mitt i botten av din 5-liters hink. Om du inte har en borr, använd en brukskniv att noggrant skära genom plasten. Du vill ha ett hål som är tillräckligt stor för att passa din dymling spö igenom med plats nog runt stången för att låta majs eller annan spannmål falla igenom när staven rör sig. När du klipper din första hålet, använd staven för att testa den och trimma plast med din brukskniv tills staven passar i det med om en 1/2-inch utrymme mellan den och plast.
2.
Förbered din dymling spö. Att få pluggen staven Ready är enkel som du tar skruven och för in den genom staven ca 4 inches från ena änden. Skruven ska sticka ut på båda sidor av stången, i egenskap av en propp när du sätter ned staven i skopans hål. Denna skruv kommer att hindra staven faller ut ur hinken och låter stången pendlar fram och tillbaka när ett rådjur knuffar det, vilket orsakar hjort-flöde för att falla genom det öppna området mellan staven och plasthink botten.
3.
Förbered hinken för att hänga. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att knyta en bit av bindgarn, som används för att binda balar hö eller liknande rep till handtaget på 5-liters hink. Bara oavgjort ena änden på för nu som du vill binda den andra efter att du har slung det över en trädgren där du vill mata din rådjur.
Ett annat alternativ är att ta bort handtaget på hinken, borra två hål där handtagen var. Skjut den ena änden av repet i hålet och knyt en knut så det kan inte dra tillbaka ut. Upprepa med den andra änden av repet med det andra hålet. Denna typ av hink, dock måste gled över i slutet av en trädgren istället för att låta dig att bara slänga repet över den på det ställe du väljer.
4.
Välj din plats. Idén om en feeder är att rådjur till en plats där du vill ha dem. Helst ska du ha spanat på ett ställe nära en befintlig bana rådjur och djuren kommer att kunna hitta din feeder med doft ensam. Oavsett var du har valt, ta din hink feeder och slips den på plats på en gren av ett träd. Kontrollera att pluggen staven sitter i hålet och rör sig med lätthet när du trycker det. Staven ska vara ett par meter från marken där rådjur kan borsta in det vid inmatningen.
5.
Fyll hinken. Med godkända hjort-flöden, såsom majs, fylla hinken. Snap locket på plats, förhindrar fåglar och ekorrar från strax middag inne i hinken, och ge klubban en push. Corn bör falla fritt i lilla sprutar, sprider sig längs marken. Vid placering mataren på platsen för första gången, tänka att kasta ner lite extra majs under mataren så att rådjur kommer inDe lär sig att borsta upp mot stången för att göra mer foder faller efter ett par besök på platsen.

Tips och varningar


 • att locka rådjur till platsen inledningsvis lägga lite övermogna äpplen på marken under feeder med några av majs. Stomp ett par av de äpplen fötterna att öppna upp dem och gröt dem. Doften av Apple kommer att dra de rådjur i snabbare och kommer att låta dem upptäcka nya utfodring platsen.
 • Feeding rådjur på vissa platser är olaglig, särskilt om kronisk avfall sjukdomen har upptäckts. Se till att kontrollera dina lokala föreskrifter innan utfodring dessa vallar djur som foder läge kan leda till ökad överföring av vissa sjukdomar.


 • Relaterade artiklar


  hur man undviker värmeslag
  Hur man monterar ett biljardbord
  hur man håller torrt medan camping
  hur man gör en slangbella av ett gummiband
  hur man väljer Nordic Walking stavar
  hur man väljer mellan en enda fat & en tunna kit (paintball)
  hur området klä en nyligen dödad hjort
  om canadian gäss
  Hur man använder en bil topp husbil (tak tält)
  hur man blir en paintball sniper