hur man gör en ormvråk fälla

hur man gör en ormvråk fälla

Även ormvråk vanligtvis inte jagas för varken mat eller sport, kan de lever på mindre djur och är ofta som ett hot eller åtminstone en olägenhet av jordbrukare. Ormvråk misstänks också fraktar boskap sjukdomar som kolera gris eller mjältbrand, så de är inte den typ av befjädrade vän du kan vilja ha hängandes runt din gård eller ranch. Det är olagligt att döda ormvråkar, men med en enkel box fälla det bör vara möjligt att fånga dem utan att skada dem och sedan transportera dem någonstans längre bort.

Du behöver:
trä korg eller låda
. Trästolpe eller fastnar.
String eller fiskelina.
Bait (färskt kött).
Net på pole.


1.
Leta eller bygga en robust trälåda stor nog att rymma en ormvråk. De är ganska stora rovfåglar, så du behöver något runt 2 meter på varje sida. Du kan också använda ett trådnät låda eller ens en liten soptunna, men se till att vad du än använder, är det robust nog för att stanna kvar med en stor arg fågel stryk runt inuti.
2.
Placera lådan i den plats där du har sett ormvråkar eller ett område som du vill hålla dem utanför (dvs en boskap penna). Prop rutan, back eller kan med en stabil pinne eller en stolpe, så att den öppna sidan är vänd där ormvråk sannolikt kommer att flyga in
3.
Agn din fälla med färska kött. Om din vråk är den nordamerikanska sorten, så är det faktiskt en kalkon gam, så det är en asätare av dött kött. Trots detta, gamar föredrar färska döda för att ruttnande kött, så se till att din bete är färsk.
4.
Knyt en stark snöre, garn eller lina till betet, och bind den andra änden stadigt runt stången stötta din box fälla. Kontrollera att strängen är spänd, så att alla drar på kött kommer att göra att hålla sig till hösten, alltså att fånga de ormvråk.
5.
Kontrollera dina fälla ofta. Om du har fångat alla andra djur måste du se till att du släpper den direkt, och om du har lyckats fälla en ormvråk, måste du ta bort den humant (prova ett stort nät på en stång) och transportera det till ett annat område.


Relaterade artiklar


hur man installerar anpassade ATV hjul
hur man gör en hemma is metspö av skräp
hur man limma nylon nät
hur man bygger en elritsa tank (moms) för levande betesfisk
som uppfann surfbräda?
hur tjänsten Honda utombordare lägre enheter
hur man blir en bra gäst på en liten segelbåt
hur man gör hemmagjord airsoft granater
hur man rengör mögel från en duk tält
hur man köper utrustning laxfisket