hur man gör en pol isfiske

hur man gör en pol isfiske

Fiske genom isen är en av de bästa upplevelserna en fiskare kan ha, men det kan vara lite dyra. Gör din egen, lätt att hantera pol isfiske är snabbt, enkelt och prisvärt-vilket gör att du extra pengar för bete, jiggar och annan utrustning

Du behöver:. .
12-tums dymling stav
Borra (tillval).
1 liten öga skruv.
2 axlat dresser krokar.
Eltejp.
Ljus fiskelina.
Gummiband.

Bygga ditt eget spö pimpelfiske


1.
Välja rätt dymlingssystem stav är den svåraste delen av processen. Välj ett ca 12 inches lång. Diametern är upp till dig. Välj en som passar din hand bekvämt, eftersom du kommer att hålla ditt spö i timmar och ibland pimpelfiske den upp och ner.
2.
Borra hål i stången för tre skruvar eller Vrid skruvarna på plats. Ögat skruven kommer att förvandlas till den yttre kanten av pluggen spö, nära spetsen. Använd ett öga skruv som kommer att dra in din dymling spö utan att sticka ut på andra sidan. De axlar dresser krokar, som ser ut som bokstaven "L" med en skruv-stil botten, bör gå cirka fem inches från botten av staven. De bör bort ansiktet från varandra och skapar ett fäste kan du varva din lina runt när den inte är utplacerad i vattnet. Lämna tillräckligt med utrymme längst ner på staven att hålla fast medan fisket.
3.
Slå in grepp av stången med svart tejp. Se till att linda botten av stången flera gånger, skapa ett "stopp" längst ner. Detta hjälper dig att hålla fast stången bättre när du ställer kroken. Kör linan genom ögat hålet och vira den runt fästet skapats med dresser krokar. Gör detta tills du har nästan fyllde hela fästet. Skjut ett gummiband över botten av stången för att säkra den fria änden av linan när den inte används.

Tips och varningar


 • Detta pol är utformad för hand över hand användning. Ställ in djupet, använd en Bobber och håll linjen mot stången när du är pimpelfiske. När fisken träffar, som kroken med händerna, ryckte uppåt i en snabb rörelse, eller fortsätta att hålla linjen mot staven och som kroken. Dra fisken i hand över hand. Återställ ditt rad efter en fisk är fångad.
 • Detta spö avsett för fångst panfish (abborre, bluegill, Sunfish, crappie), men kan också användas för större fisk, såsom gös och gädda.


 • Relaterade artiklar


  hur man bygger den perfekta lägerelden
  hur huden en ekorre (eller andra små skadedjur)
  Snooker-regler
  hur man gör en kniv av koppar
  hur ljudisolerade resor släpvagn
  hur man kör en ATV
  hur man hittar en billig läger ungdom sommar
  hur man kan förbättra dina färdigheter pistol skytte
  hur man gör en recurve båge
  hur man ska gå hajfiske i Mexiko