hur man kan fånga sten krabbor

hur man kan fånga sten krabbor

Stone krabbor har en anmärkningsvärd egenskap i att de kan regenerera förlorade lemmar. Nuvarande fiske lagar utnyttja detta genom att låta fritids crabbers att ta bort de största klo från en sten krabba och tillbaka djuret till havet. Samma del kan odlas upp flera gånger. På grund av detta är det olagligt att hålla hela krabba. Föreskrifterna skydda befolkningar av sten krabbor samtidigt som allmänheten att äta på godbitar. Den känsliga godbitar är i hög efterfrågan och regelbundet hämta högre priser, vilket orsakar en krabba begäret att ta en riktig bett från familjens budget. Lyckligtvis sten krabbor är lätta att fånga. Följ stegen i guiden nedan, och för mindre än kostnaden för en beställning av klor från den lokala skaldjur hydda, kan du vara att dra i en hög med klorna på dina egna

Du behöver:.
Crab fällor .
Krabba bete.
Tom hink.


1.
Välj dina fällor. Det finns två typer av fällor som vanligen används för att fånga stenen krabba. Den vanligaste är rektangulär modell tillverkad av tråd eller plast. Den grundläggande boxen är ansluten till en flyta med ett rep. Den har en lucka som gör att krabban att komma in för att äta betet, men kommer inte att låta det igen. Denna typ av fälla kan lämnas ut flytande i vatten över natten, vilket är när sten vanligt krabbor foder.
2.
Jämför rektangulärt metallnät fällan med dess mindre trekantiga rival. Triangeln fällan gynnas av de utan båtar som fortfarande hoppas att fånga krabbor sten genom fällor ut tidigt på morgonen. Dessa fällor fungerar bättre i grunt vatten än rektangeln sort och lätt kan användas från bryggor och broar. Men saknas den enkelriktade dörren. Istället kräver regelbunden tillsyn av crabber. Genom att snabbt dra fälla från vattnet, tvingar rörelsen av vatten dörrarna stängda, låsa krabba insidan.
3.
Välj ditt bete. Populära val för sten krabbor fiskhuvuden eller hals kyckling.
4.
Hitta en sannolikt sten krabba befolkningen. Sten krabbor kan hittas i sängar av sjögräs, nära ostron rev, landningar båt, tidvattenkraft bäckar och gyttjiga.
5.
Placera betet i din fälla och kasta den i vattnet. Om du använder den triangulära fällor, kolla på dem var 15 till 20 minuter för att se betet finns kvar. De större, rektangulära fällor kan lämnas i vattnet i upp till tre dagar.
6.
Bort din fälla och inspektera fångsten. Om du har lyckats fånga en rostig brun krabba med en gigantisk svart spets klo, har du fångat själv en sten krabba.
7.
Mät stora klo. Om längden på klon är minst 2 u00BE inches, kan du behålla den. Du kan inte hålla hela krabba, bara en stor klo. För att ta bort klo, stift krabban under foten, tillämpar precis tillräckligt tryck för att hålla ner den. Ta tag i klo stadigt, placera händerna så nära kroppen som möjligt, och vrid motsols klo och ge en skarp bogserbåt att dra bort det vid basen. Oroa dig inte. Krabban kommer att växa en annan.
8.
Tillbaka krabba till vatten och placera klo i en hink med rent, kallt vatten för att hålla den chilled. You kan samla upp till en gallon klor per person eller två liter per båt på en viss dag mellan oktober15 och 15 maj.

Tips och varningar


 • Som ett ekonomiskt alternativ, kan du gå crabbing med något annat än en bit stark nylon rep, ett fisknät , en vikt och en kyckling hals. Knyt fast vikt och sedan betet till rep och kasta den i vattnet. När du känner ett ryck i strängen, börja dra i snöret i. När krabban är i sikte, slip nätet bakom det och skopa upp den. Ibland kan man få fiskhuvuden från en lokal fiskrestaurang eller fiskmarknaden gratis.
 • Du kan inte ha mer än fem fällor ut när som helst utan en kommersiell licens. Du kan inte hålla stenen kräftans klo om den bara har en. Du kan inte ta bort klon ur ett ägg-bärande kvinna. För att bestämma kön, vända krabba över och inspektera buken. Skillnaderna mellan de två är ganska självklara-se länk till Stone Crab Photo Gallery för ett exempel. Flyter av fritids-fällor skall vara tydligt märkt med bokstaven "R" och skall alltid vara märkta med crabber namn och adress.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en indisk rosett
  om Bluebirds
  hur man snurra en boll bordtennis
  hur man bygger en sluss låda
  om King Salmon
  hur värd en mäns ministerium evenemang
  hur man gör en pistol paint ball
  hur man hittar rabatt flyga fiskeredskap och mer
  att introducera barnen till vandring
  Hur en professionell surfare tåg?