hur man läser en HUMMINBIRD Fishfinder

hur man läser en HUMMINBIRD Fishfinder

Humminbird Ekolod är en populär typ av ekolod och fiskare hjälp och andra fritidsaktiviteter båtfarare avgöra vad som är i vattnet under dem. Dessa Ekolod visa bottnen av sjön, älven eller reservoar, liksom fisk, skräp och andra föremål som är i vattnet. Dessutom Humminbirds ger information om vattendjup och temperatur. Men att använda dem till sin fulla potential, sportfiskare och andra båtfarare måste veta hur man läser en Humminbird Fishfinder

Du behöver:.
Humminbird Fishfinder.
Båt.

hur man läser en Humminbird Fishfinder


1.
Tryck på "on"-knappen för att starta upp ekolod.

2.
Titta på digitala avläsningar som visas på skärmen. Beroende på vilken modell av Humminbird Fishfinder du har, skulle dessa kunna djup, vattentemperatur och båtens fart avläsningar. Tänk på dessa värden är baserade på givarens placering som skickar ljudsignaler från vattnet till ekolod.
3.
Studera ned på skärmen, särskilt raden som korsar den. Detta är botten av sjön, älven eller reservoar. De vågor på skärmen spegeln terrängen på botten. En tjock, mörk linje representerar en hård botten, medan en tunn, ljus linje betyder botten är mjuk.
4.
Titta ovanför linjen som representerar botten. Linjer eller andra föremål som sträcker sig upp från botten sannolikt är nedsänkta trä, stenar eller vattenväxter. Rikliga rader eller objekt i närheten av varandra ange densiteten för virket, stenar eller vegetation.
5.
observera hela skärmen på din Humminbird Fishfinder. Ofta, bågar på skärmen representerar fisk. På vissa modeller, fisk Ikonerna representerar fisk. Anteckna om dessa föremål är i vattnet, men tänk på att de flesta fisk Finders inte kan tyda skillnaden mellan fisk och andra föremål som kan finnas i vattnet. Medan ikoner varierar i storlek beroende på storleken på objektet eller fisk i vattnet, tänk på detta kan vara missvisande av ett antal faktorer, bland annat placeringen av fisk eller objekt när båten passerar över den.

tips och varningar


 • För majoriteten av sportfiskare och båtfolk, hålla ett Humminbird ekolod i "automatiskt" läge är bäst.


 • Relaterade artiklar


  hur man ihop ett biljardbord
  how till rig en fishing line
  Hur fungerar ett airsoft granat arbete?
  Hur man använder en filé kniv
  hur man gör en enkel blåsrör
  hur man bygger en ponton Vinterkapell
  hur mountainbike
  Hur man knyter en pålstek knut
  grundläggande bergsklättring redskap
  hur man gör en ojibwa fågel pol fälla