hur man läser ett Lowrance ekolod

hur man läser ett Lowrance ekolod

Lowrance ekolod ge fiskare, båtfolk glädje och alla andra med intresse för att lära mer om vad som är under deras båt förmågan att göra det. I vissa fall har en fishfinder är en nödvändighet, eftersom de kan hjälpa båtfolk undvika stubbar, stenar och andra föremål som kan skada deras båtar. Men många människor använder Lowrance ekolod med det enda syftet att hitta fisk. De vill veta hur djupt vattnet är, vad botten ser ut och vilken typ av vegetation eller andra föremål på botten. Följande kommer att lära dig hur man läser ett Lowrance ekolod så att du kan identifiera de funktioner
1.
Tryck på strömbrytaren på framsidan av fishfinder för att slå på enheten. Kontrollera att funktionen FISKALARM är avstängd och att fishfinder är i automatiskt läge.
2.
Titta på hela skärmen för att få grepp om vad din Lowrance ekolod visar dig. Fokusera först på den digitala avläsningar som visas på skärmen. En av dem är djupet i vattnet, mätt i fot. Andra möjligheter är vattentemperaturen och den hastighet med vilken båten rör sig.
3.
Ta en titt längst ner området på skärmen. Det kommer att finnas en linje som sträcker sig från ena sidan av det till andra. Denna linje representerar botten av sjön, reservoar, eller flod där du båtliv. Du kan berätta en viss om botten genom att studera den linjen. Om bottnen består av hårt material, som stenar, kommer linjen vara tjock och mörk. Omvänt är en linje som är tunn och ljusa en mjuk botten. En platt linje betyder sjöbotten är platt, medan stigningar och sluttningar i linje avser en ojämn botten. Eftersom linjen vinklar nedåt, till exempel, kommer numret på den digitala djupavläsning bli motsvarande större.
4.
Studera föremålen precis ovanför linjen. Om du gör det kommer att ge dig en uppfattning om vad objekt på botten. De träd eller virke växer på botten visas som vertikala linjer på skärmen för Lowrance ekolod, kommer vattenväxter visas som tjockare, mer uttalad ikoner.
5.
leta efter fisk i vattnet mellan linjen på botten av skärmen och upp på skärmen. Ikoner som visas som bågar eller fisk utgör fisk. Storleken på ikonen beror på storleken på fisken nedan. En större ikon representerar en större fisk, medan en mindre ikon representerar en mindre fisk. Var särskilt uppmärksam på var i vattnet fisken finns. Är de rätt på botten? Precis ovanför trä eller vegetation?

Tips och varningar


 • Placera givaren, som sänder signaler från vattnet till din Fishfinder, så nära fishfinder som möjligt. Om givaren är på baksidan av båten och fishfinder är på framsidan, är den vy du ser på fishfinder det område som du just har passerat.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör ett plexiglas vindruta på en motorcykel
  hur man blir en paintball sniper
  hur man gräva en bunker
  hur att välja mellan CO2 och tryckluft för paintball
  hur man viker en pop up tält
  hur man kan kasta med en baitcaster
  hur man använder naturliga bränslen campingkök
  hur man gör ett metspö knut
  hur man väljer kajaken Thata är rätt för dig
  hur man gör en pilbåge lem