hur små gasmotorer arbete

hur små gasmotorer arbete

Du behöver:
ledare eller kabel
. Rock, träd eller staket.

grundprincip i förbränningsmotorer

En förbränningsmotor, oavsett drivs med bensin, naturgas, propan, vätgas eller diesel, bränner bränsle för att värma luft i en sluten brännkammare. Luften snabbt expanderar vid uppvärmning, ge tvångsdrift kolvar eller andra rörliga delar, vilket i sin tur flyttar drivlinan eller en bil, den virvlande bladen på en gräsklippare eller andra primära mekaniska komponenter av en motordriven maskin. Medan kraftfulla jet eller raketmotorer och gasturbinmotorer verka på principen om ständig förbränning, desto mer bekant bensindrivna förbränningsmotorer system, både stora (bil, lastbil, båt) eller små (gräsklippare, bärbara generatorer, motorsågar, mopeder, snöskotrar vissa eller motorcyklar), använd "intermittent förbränning. " De två typer har principen att använda en exakt tidsmässigt högspänd gnista från ett tändstift för att antända bränsle /luftblandningen i kammaren.

Tvåtaktsmotor

Intermittent förbränningsmotorer finns i två typer, en anpassade för större motorer och andra lämpliga för lägre effekt maskiner. De större fyrtaktsmotor upprepar ständigt en cykel av fyra åtgärder: intag av luft och bränsle till kammaren, kompression (t. ex. under ryggsim i en kolv), förbränning och expansion av luft /bränsleblandning som tänjer på kolvar eller rotor och avgaser, den utrensning av använt (brännas) luft och bränsle. Har dock mindre tvåtaktsmotorn bara en kompressionstakten och en makt stroke, med påfyllning av förbränningskammaren och trycka ut avgaser som inträffar samtidigt i botten på varje cykel. Bränsle levereras till förbränningsrummet genom en förgasare, en komponent som försvann för två årtionden sedan från de flesta bilmotorer till förmån för bränsleinsprutning. Förbränningen sker i en eller flera cylindrar, var och en utrustad med ett tändstift och en kolv. Kolven, en smord cylinder styrs av en kolvstång, passar väl i yttre cylindern med rätt smörjning. Smörjning för kolven finns i mindre tvåtaktsmotorer genom att blanda olja i bensin, medan större modeller använder en separat oljetank. Den snabba poppar rörelse av kolven tvingade av utbyggnaden av uppvärmd luft-bränsleblandning, kallas en stroke (kolven, som en kolv ventil i en trumpet, kan också utnyttjas för att täcka och avslöja hål eller "hamnar "i cylindern väggen). Till skillnad från de fyrtaktsmotor, saknar tvåtakts typiskt en ventil för insugs-och avgassystem till förmån för enkla inlopp och utlopp hål. Två-takts gasmotorer som roterar en axel att driva den mekaniska delen av maskinen använda en vevaxel för att initiera detta förslag.

Tändning

Alla fyrtakts bensinmotorer och den större tvåtaktsmotorer anställa en bly-syra batteri för att generera energi för tändstift. Den minsta tvåtaktsmotorer använder antingen en draglina (som i generatorer, gräsmattstrimmare eller slåttermaskiner) eller en kick-start (små motorcyklar) för att tända Tändstift. Kick-starta motorcyklar kan alternativt "bump igång" genom att rulla nedför en backe och glider motorn i växel.

Luftföroreningar farhågor tvåtaktsmotorer

Tvåtakts bensinmotorer är i allmänhet mindre effektiva än de fyra -takts typ, och de har också släppa ut mer föroreningar i luften. Bränsleinsprutning, lagt till en funktion alltmer moderna tvåtaktsmotorer kan minska föroreningarna till en betydande grad.


Relaterade artiklar


hur man räta skrynkliga pil lameller
hur tysta ett paintball gevär
hur man gör biljardköer
hur man gör en kullerbytta
hur man använder en switch på en baitcast rulle
hur säkert catch and release bas
Hur Ekolod arbete?
hur att rigga en kanna linje för Bass Fishing
hur man gör ett gevär ljuddämpare
Hur man knyter träns rep häst