när var rullskridskor uppfunnit?

när var rullskridskor uppfunnit?

Inlines eller rullskridskor har en historia som går tillbaka till 1700-talet. Inlines är rullskridskor som har mer än två hjul justeras i en rak linje. De var först skapade som en verksamhet för att ersätta skridskoåkning under varma vädret månader. Den moderna inline skate, som skapades och massa som produceras i 20-talet, är nära besläktat med tidigare skridskor

Första Skates

På 1700-talet var den holländska letar efter ett sätt att åka skridskor under varma månader. De anslutna trä spolar till botten av sina stövlar för att skapa en typ av torr-land skate. De kallade dessa skridskor "skeelers. "

Första patenterade

Monsieur Petibledion fått den första patent på rullskridskor i 1819. Petibledion skate hade så många som fyra koppar hjulen placeras i en linje på botten av en sko eller stövel.

Fem hjul

Robert John Tyers i London var den första att få patent på sin "i linje" skate . Tyers fick sitt patent 1823. Tyers skate, den "Rolito" hade fem hjul i en rak linje. Det kallades en "i linje" skate eftersom det endast kan manövreras i en rak linje.

Redesigning en Antik

Brothers Scott och Brennan Olson hittade en antik åka med hjul justeras på en rak linje i 1979. Bröderna omdesignade snart skate med polyuretan hjul som sitter på undersidan av en hockey boot. Den När mamma var indian också lagt till ett gummi pad på att i uppstarten som kan användas för att stanna.

Producera Skates

År 1983 skapade När mamma var indian ett företag att massproducera sin uppfinning. Den När mamma var indian Företaget, Rollerblade Inc. , var det första företaget att producera sin "i linje" typ av rullskridskor.


Relaterade artiklar


hur man flyger fiska från båt
som uppfann inlines?
hur man vandra Teton krönet leden
hur man kan planera ett besök till coco nyckel vatten resort
hur man hand signal vid skoteråkning
hur de ska rikta genom öppna gevär sevärdheter
hur man gör en båt ösa verktyg från en plast kanna
om rådjur står
hur du justerar timing på en 1976 25 hk Mercury utombordare
hur du gör din egen fiskespö