typer av jaktknivar

typer av jaktknivar

En kvalitet jaktkniv kan göra din nästa utflykt säkrare och mer produktiva. Avhudning eller rensning spel, skärning borsta ur vägen och hugga ved är alla mycket enklare med en vass kniv jakt. Jaktknivar är i allmänhet gjorda av stål och finns i olika storlekar

Fast Blade

Fast-blad knivar är den vanligaste typen som används för jakt. De är tåliga och lätta att rengöra. De nackdelar med att använda fasta blad jaktknivar är vikt, bulk och skarpa, exponerade kanter. Alltid bära en kraftig skyddande höljet när den bär en fast blad jaktkniv.

Folding Blade

Folding-bladig jaktknivar är lättare att bära och förvara. Bladet fälls upp i handtaget för att hålla den säkert ur vägen. Folding-bladig knivar är också mycket mindre än med fasta blad knivarna.

Lockback Folding Blade

Lockback fällbara blad snäpper på plats när den är i öppet läge. Detta förhindrar att kniven från att stänga upp på användarens hand när rensning spel. Bladet är stängd genom att trycka på en spärren.

Pocketknives

Pocketknives är kompakta fällknivar som kan användas för en mängd olika jakt-relaterade uppgifter, från avhudning spel styckning rep. Många pocketknives omfatta andra verktyg som sågklingor, flasköppnare, sax eller korkskruvar.

Överväganden

Välj en jaktkniv som är bekvämt och lätt att hantera. De flesta jakt arbetsuppgifter kräver inte det största bladet finns. En tung, besvärliga kniv är extremt farligt om det inte kan kontrolleras.


Relaterade artiklar


hur man rengör en ar15 pistol
hur man köper utrustning laxfisket
hur du kan få ett nytt däck på en fälg
inrätta ett spö flugfiske
hur man rengör en snöskoter förgasare
hur området klä en nyligen dödad hjort
hur man gör kalkon samtal av papper
hur man gör en visir snusnäsduk
hur man klättra i träd
om sovsäckar