att introducera ett barn till glädje för fisket

att introducera ett barn till glädje för fisket

Fiske är en aktivitet som barn i alla åldrar kan njuta av. Det ger dem en möjlighet att komma ut ur huset och verkligen bevittna naturens skönhet. Det finns ingenting gillar känslan av att fånga din första fisk. Den enorma leende på ett barns ansikte och glädjen av att förverkliga deras mål är skäl nog att få ett barn till fiske. Med den låga kostnaden för barn fiskeutrustning, och tillgång till fiske hål inom en timme efter de flesta städer, kan barnen lätt falla i kärlek med fiskeupplevelse.

Du behöver:
metspö
. Fiskeredskap.
Fiskagn (majs, bröd, bacon, promelas, Nightcrawlers).
First Aid Kit.


1.
Välj en liten damm eller en sjö för sin första resa. Det enklaste sättet att få ett barn hooked på fiske för dem att fånga ett gäng fisk! Små dammar och sjöar har oftast god tillgång på Sunfish, bluegills och crappie. Dessa är alla relativt små fiskarter som lätt kan fångas av barnen med deras miniatyr fiskeredskap. Dessa fiskar sätta upp en god kamp och barnen kommer att få känslan av landningen "The Big One"! Det kommer att finnas andra djur som grodor, sköldpaddor och fåglar som upptar dessa vatten också. Barnen kommer att få en chans att se dessa varelser på nära håll. Fiske i en å eller stor sjö kommer att göra det svårt för barnen att få många fiskar, om någon alls.
2.
Ge barnet med sina egna fiskespö och tackla rutan. Barn vill se och agera precis som de vuxna på fisketuren. Att ge ett barn sin egen metspö och fiskeutrustning är ett utmärkt sätt att få honom /henne upphetsad och redo att fiska. En liten fiskespö och fiskelåda hjälper barnet känna att de gör samma saker de stora grabbarna gör. Det finns gott om förrätt fiskespön med rullar tryckknapp tillgänglig för barn i alla åldrar och storlekar. Stock deras fiskeutrustning låda med små krokar, färgade bobbers, vikter och lekare. Du kan även låta barnen skräddarsy sin tackla lådor genom att dra bilder, lägga till klistermärken och skriva om dem för extra kul.
3.
Förklara hur fiskagn används för att fånga fisk. Barnen kommer att ha en boll med denna del. Låt barnen röra majs, rullade upp bröd bollar, bacon, promelas och maskar som används som fiskagn. Den promelas och maskar kommer att få det mesta av den uppmärksamhet eftersom de är "levande". Förklara hur betet lockar fisken att äta den, och hur fisken blir hooked på linjen en gång betet sväljs.
4.
Lär barnet att göra en avgjutning (utan krokar). Rigga metspö med nödvändig fiskeutrustning, minus kroken. Låt dem hålla ned tryckknappen rulle och föra spetsen av fiskespö sakta på sin sida. Låt dem svänga toppen av stången framåt och släpp tryckknappen till en linje som rör sig mot vattnet. När linjen är i vattnet, har barnet veva fiske rulle framåt en tid att förbereda rullen för fisken att nappa. Barnen ska träna detta tills de kan göra en avgjutning av 3 till 6 meter framför dem.
5.
Fäst kroken till linjen och satte betet på kroken. När barnet har en bra känsla för gjutning, lägga till kroken till fiskelina. Låt barnet sätta på kroken, och se till att del av kroken inte kan ses.
6.
Låt barnet kasta bort och fånga vissa fiskar. Allt är nu klart för barnet att fånga en fisk. Låt dem göra en avgjutning en vänta en bit. Förklara att en fisk biter på deras linje när deras färgade Bobber går under vattnet och de känner ett ryck i spöet. Har barnen börja avhaspling linjen i febrilt när de har ett bett. Efter att fisken är fångad, visa barnen hur säkert att ta bort fisk och returnera den till vattnet så att den kan växa upp och bli större.
7.
Ta massor av bilder. Ta bilder av barnen gjutning, leker med bete och hålla sin första fisk. Du kan alla se tillbaka och ömt ihåg deras introduktion till glädje för fisket.

Tips och varningar


 • Var beredd på en icke-fiskedag för dig. Dina händer kommer att vara full hjälpa barnen har en fantastisk tid.
 • Se till att du predikar tålamod med barnen. Säg åt dem att hålla sina linjer där ute tills de färgade Bobber går under vattnet. Kontinuerlig gjutning och hämta kommer inte att få många fiskar. Tålamod är nyckeln.
 • Alltid praxis catch-and-release, så gott om fisk kvar i våra dammar och sjöar för kommande generationer.
 • titta på barnen noga då de kastade sina linjer. Krokarna kan fastna på kläder lätt. Se till att de se sig omkring innan gjutning för att se till att ingen är i närheten av att få fast.


 • Relaterade artiklar


  timing en 2000 kvicksilver 90 hk utombordare
  om isfiske utrustning
  Hur får man en billig tält
  Hur fungerar ett spjut pistol arbete?
  hur man hittar reservdelar till gamla poolköer
  hur man sätter en klättring vägg i ett sovrum
  hur man lagar bröd på en pinne medan camping
  hur man fysiskt förbereda sig för en älgjakt
  hur du väljer en jakt HERREKIPERING
  hur man fiskar med gummi maskar