basket plocka upp regler

basket plocka upp regler

Plocka upp basket är ett populärt rekreationsområde tidsfördriv för många miljoner unga män och kvinnor över hela världen. Även om många av samma regler som i NCAA eller NBA, är pick-up basket en mer informell spel. Poängsättningen är förenklat, och spelarna kalla sina egna fouls, och det finns ett antal olika konventioner om att dela in i lag och väntar på att spela. Många domstolar, särskilt de mindre, brukar spela fyra-mot-fyra istället för fem-mot-fem.

Typiska Pick Up Basket Poäng regler

Till skillnad från vanliga basket där varje korg är värd två poäng, i pick-up basket varje korg är värt bara en poäng. Mest plocka upp basket spel spelas antingen 11 eller 15 poäng och du måste vinna med minst två punkter, vilket innebär att ibland spel kan förvandlas till maratonlopp. Några domstolar har också regler om längre tagningar är värd två poäng. Många städer basketplaner spelar mest halv-domstolen basket så att fler personer kan spela samtidigt, och dessa halv-domstolen spel är ofta spelat "gör det, ta det", där gruppen som bara gjorde får bollen tillbaka igen snarare än utbyte besittning.

delas upp i grupper och Calling "sist i kön"

Om spelet bara få anordnas när du kommer till domstolen, sedan den ursprungliga lagen brukar delas upp genom att turvis skjuta straffkast, med de första fyra eller fem till spelarna att göra sina fria kastar bildar ett lag, och resten det andra laget. Om det finns extra spelare, ibland frikast särskjutning är nödvändiga för att se vilka som kommer att spela det första spelet och vem som ska vänta på nästa match.Om du går upp till en domstol där en plocka upp basketmatch pågår och du ser andra spelare hängande runt, kan du vara säker att flertalet av dem väntar att spela i nästa match. Så det vanliga förfarandet är att gå upp och säga "Vem är sist i kön?" Anteckna som talar upp och svara "Ok, jag sista nu. " På så sätt alla på domstolen som vill spela vet sin plats i linjen.

Ringa Fouls

Eftersom det inte finns några domare i pick-up basket, samtal varje spelare sin egen fouls bara genom att skrika "foul!" Olika domstolar har olika normer för vad som är en foul, och du bör definitivt kalla en foul om du blir hackad i armen under inspelningen eller om du åker ner, men i allmänhet bör du räkna med några fysiska spel som en del av spelet. Och i allmänhet du inte ringa en foul på försvaret om det inte är uppenbart. Fouls inte leder till gratis kast för det andra laget, bara ett avbrott i spelet och återuppta spelet genom att kasta bollen in från sidlinjen.

Andra Pick Up Basket etikettregler

En viktig närmaste universella regeln om pick-up basket att komma ihåg är att det vinnande laget fortsätter att spela, och det är det förlorande laget som måste lämna banan och ersättas av spelare som väntar på att spela.Trash Talk är vanligt i pick-up basketmatcher, och vid vissa domstolar är det även ganska mycket väntat. Men om du är ny vid hovet, är det förmodligen bäst att hålla relativt lugnt, åtminstone för några spel. När du har spelat några spel och du är en av stamgästerna, så har du förtjänat rätten att Trash Talk och det är mindre sannolikt att resultera i någon form av gräl.


Relaterade artiklar


hur man gör en flinta och stål brand förrätt
Hur man väljer en jakt båge
hur att förankra en båt
hur man laddar en snurrande rulle
hur man får upp på dubbla vattenskidor
hur man gör ett tyg tält för barn
rengöring duk tält
hur man bygger en vandrare första hjälpen kit
göra din egen fiskesänken
hur man kamouflera ett paintball gevär