hur att förankra en båt till stranden

hur att förankra en båt till stranden

Om du planerar att "komma bort från allt" på vattnet, vill du vara beredd att ta sig iland var och när det behövs. När sig i dockless ödemarken i en sjö, vill du inte din båt uppspolad på stranden eller sväva iväg lämnar dig strandsatta. Så här är grunderna i att förankra båten

Du behöver:. .
2 längder av marina kvalitet rep tillräckligt länge för vattendjup och avstånd till stranden, och stark nog för storleken på din båt
.
2 ankare kunna hålla båten även i en storm.
.


1.
1. Aktern (tillbaka) ankare måste vara säkert kopplade till din rep redo för användning. Den andra linan fästas i fören (främre) i båten.
2.
2. Tillvägagångssätt ett konstigt land sakta titta på undervattensstenar eller stockar.
3.
3. Släpp ankar medan vattnet fortfarande är tillräckligt djup för att skydda båten från att träffa något.
4.
4. Låt båten för att fortsätta drivande nära stranden till en punkt där du säkert kan kliva av i fören och sedan fästa aktern ankarlinan på båten.
5.
5. Ta bågen linjen och gå av i fören på båten. Om stranden har träd eller något för att knyta rosett linjen, ingen ankare behövs. Om det bara finns ett kalt berg eller sand stranden, behöver du andra ankare.
6.
6. Dubbelkolla din förtöjning! Om vinden kan blåsa båten nära nog att det träffar botten, gå tillbaka till aktertampen och slips bort det hårdare. Ankar är det enda som håller din båt från att förlist på stranden. Bågen linjen tjänar till att göra det enkelt att klättra tillbaka ombord.

tips och varningar


 • samma sätt som olika tillstånd och kunskap behövs för att köra bil, buss eller delvis, på vattnet beror mycket på om du är i en motorbåt, segelbåt, båt eller fartyg. Släppa ett segel komplicerar släppa ankaret. På saltvatten du måste ta hänsyn till förändringar i tidvattnet. Kontrollera om tillgängliga sjökort var du än går.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i honda utombordare
  hur man ska vandra i Chimney Rock Park
  hur man reparera skador husvagn vatten
  hur man hittar en campingplats eller campingen på nätet
  hur man transportera en ocean kajak på ett fordon
  Hur man använder en filé kniv
  hur man bygger en bågskytte mål stå använda PVC
  hur man lär små barn att fiska
  hur du justerar förgasaren på en utombordare båtmotor
  hur man använder ett bete gjuten rulle