hur att välja mellan skinn och kydex pistol hölster

hur att välja mellan skinn och kydex pistol hölster

När du köper pistol hölster, ett behov att förstå skillnaden mellan läder och kydex innan de köper. För dem som inte är bekant med Kydex, det är en termoplast blad som kan böjas och formas efter det värms upp. Det är ofta används för att göra kanon vapen samt slidor kniv. Så här välja mellan skinn och kydex pistol hölster:

Du behöver:
Vägval
. pistol eller kniv.


1.
Bestäm hur tålig du behöver vapnet hölster vara. Kydex är mer hållbart, slagtålig och form behålla. Läder slits och sträcker lättare fastnar på vassa föremål och inte är resistent mot vätskor och fläckar.
2.
Bestäm hur vattentät du behöver vapnet hölster vara. Kydex är praktiskt taget vattentät medan läder absorberar fukt och håller kvar den. Fukt i en läder hölster kan skada pistolens finish och främja mögeltillväxt. Eftersom kydex är praktiskt taget vattentät, det är ett bra val om du behöver ett hölster i ett fuktigt klimat.
3.
Bestäm hur ofta du kommer att rensa din pistol hölster. Kydex hölster är lätta att rengöra-bara torka av dem med en fuktig trasa
4
Bestäm hur snabbt du behöver för att "rita" pistolen ur hölstret. . . Kydex pistol hölster möjligt att snabbare göra än läder hölster enbart på grund av bristen på friktion stoppa pistolen när den dras ut.
5.
Bestäm hur viktigt det är att hålla din pistol i nyskick. Kydex kommer skada ytan på vapnet mer än läder kommer. Detta händer när pistolen är un-hölstrat och åter hölstrat. Läder kommer fortfarande skada ytan på vapnet, men i en långsammare takt än kydex kommer. Graden av slitage beror på hur många gånger vapnet är un-hölstrat och åter hölstrat.
6.
Beror på hur bekväm du behöver vapnet hölster vara. Läder kommer generellt att vara bekvämare än kydex helt enkelt eftersom läder kommer mögel lättare att höften. Eftersom kydex är hårda och styva, har det inte så mycket flexibilitet som läder.
7.
Bestäm vilken färg du behöver din pistol hölster vara. Kydex finns i fler färger än läder

tips och varningar


 • Ansvara med gevär -. Kontrollerar att de är utom räckhåll för barn.
 • Kolla Resource länken nedan för information om hur du gör din egen kydex tryck.
 • Var noga med att sätta säkerhetslås på pistolen vid provning det med pistol hölster.


 • Relaterade artiklar


  om kräftor fällor
  om backcountry vandring
  hur man minnas de typer av nordvästra lax art med hjälp av 5 finger metoden
  hur man blåsa slanglösa cykeldäck
  hur vatten-start en vindsurfare
  hur man överlever rådjursjakt säsongen (för fruar jägare)
  hur man rengör hjort horn
  hur man gör en pistol penna airsoft
  hur man köper utrustning rabatt snowboard
  hur man gör en tipi knacka för att tvätta händerna