hur du väljer ett rulle för ett fiskespö

hur du väljer ett rulle för ett fiskespö

Din fiske rulle avgör hur väl dina avgjutningar blir och hur snabbt du kan veva in din fångst för att inte nämna vilken typ av fisk du kommer att kunna framgångsrikt rulle in med den. Välja den perfekta fiske rulle för ditt spö kan bryta ner ditt fiske njutning

Du behöver:.
Kunskap om vilken typ av fisk du fiskar efter
.
Budget


1
välja mellan tre typer av fiske rullar tillgängliga för dig. . Flyga gjutning, Spinnfiske och snurra gjutning. Denna artikel kommer att omfatta betet och snurra gjutning variabler som flyger gjutning rullarna är inte så komplicerat.
2.
Bestäm vilket material du vill att din rulle skall göras av. Hjulen tillverkade huvudsakligen av grafit, aluminium eller plast komponenter. Plast är det billigare alternativet och mycket mer mottagliga för brott och andra frågor. Det kan vara bra för barn men en seriös fiskare kommer inte att vara nöjd med en plast rulle. Grafit är lättare än aluminium, men är aluminium mycket starkare och rullen material i valet för saltvatten fiske.
3.
Välj en rulle med linjekapacitet lämpliga för den typ av fisk du kommer att fiska. Du kommer att kräva mer lina för fisk som kommer att köra mer med din linje såsom öring eller lax medan fisk som abborre eller bluegill behöver inte mycket mer än din rösterna längd.
4.

Laguppställning styrka vad din rulle är beräknat för. Detta igen, kommer att fastställas av den typ av fisk du fiskar efter. Tyngre eller starkare striderna fisk kräver en tyngre linje. Både din linje och din rulle kommer att få betyg postat på deras förpackningar.
5.
Välj rätt fiske rulle baserad på om du är höger eller vänsterhänt. Högerhänta rullar tur klockan klok medan vänsterhänta rullar varv motsols.
6.
Välj mellan öppen inför och stängt inför rullar. Stängt inför rullar är mer problemfri och enkel för nybörjare att använda. Öppna inför rullar erbjuder lite mer kontroll och linjekapacitet för erfarna fiskare som kanske vill mer drar kontroll för fisk som normalt ger lite mer kämpa för att få i båten.
7.
Not utväxlingen på fiske rulle. Du kommer att se nyckeltal upp till 6:1. Detta innebär att särskild rullen roterar 6 gånger varje gång rullen vevas en gång. Detta avgör hur snabbt du kan veva in din fisk. Tänk på vad du fiskar med detta val också. Snabbare är inte alltid bättre, beroende på din tilltänkta fångsten.

Tips och varningar


 • Köpa både en låg hastighet och hög hastighet rulle är perfekt så att du kan anpassa till din nuvarande fiskeresan men om du måste välja bara en, välj en rulle med medelhög hastighet.
 • inte förväntar sig en kvalitet rulle från en stor låda butik. Bäst att handla i en affär som är specifika för idrottsutövare i allmänhet eller specifikt fiske.
 • Fler delar lika fler chanser att något ska gå fel.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett däck mountainbike
  hur man överlever en björn attack, cougar attack, eller en skallerorm bita
  hur man skjuter en jakt båge
  hur man gör en Chippewa kök
  Hur man väljer en cykel för vintern ridning
  hur man använder släp för att dra en ATV
  sig att laga en luffare middag vid camping
  hur man kan planera en vildmark backpacking resa
  hur man gör en dagsvandring
  om sovsäckar