hur man använder en kanot

hur man använder en kanot

Kanoting är inte bara en kul utomhus äventyrssport --- fungerar också som ett sätt att manövrera genom vattnet för att nå ett mål. Kanoter används i stor utsträckning på floder, dammar, sjöar och mild whitewater snabb områden. Kanoter kan bli svårt att hantera ibland på grund av form, vikt och balans i kanoten. Efter att ha grundläggande fakta ner innan iväg ut på en kanottur gör resan behaglig och säker

Du behöver:. .
Kanot
2 paddlar.
1 inställningen pol (tillval).
Livet bevarare (1 per passagerare).
Topografisk karta över floden eller vattenområde.
1-gallon dragkedja plastpåse.
1 olivolja fat (tillval för långa resor för att hålla varor torr).


1.
Kontrollera kanot för eventuella läckage före avgång. Kontrollera att paddlarna inte flisas eller böjda och att de är i gott skick. Placera topografiska kartan i tydliga, vattentät väska. Staka ut en kanottur.
2.
Ladda kanot med utrustning, om så önskas. En oliv fat kommer att hålla torra varor från att bli blöt eller förlorade. Placera kylare, oliv tunnor och annan nödvändig utrustning i mitten av kanoten mellan tofter eller spröjs. Fyll passagerare --- Kontrollera att det finns stabilitet i sittplatser. En person i ryggen och en på framsidan och tyngre passagerare i mitten. Detta håller tyngdpunkten i mitten av kanoten. Ta inte dubbel upp små barn eller vuxna i ett säte.
3.
Tryggt liv bevarare ordentligt på varje passagerare.
4.
Paddla kanoten. För två paddlare vänd framåt, innebär förslaget en ner och under vattnet curl gjort i följd med både paddlare. För att fortsätta framåt måste paddlar gå medsols för att skapa en framåt stroke. För bakåt rörelse, moturs. Den person som sitter i fören av kanoten kommer att paddla på vänster sida och sedan motsatt för sternman. En hand kommer att vara mot botten av paddeln och den andra uppåt för stabilitet.
5.
Vrid kanot i en riktning att styra genom att antingen böja eller styra person till leda riktning så kanoten blir. En kommer att fortsätta paddla att gå vänster eller höger och den andra slutar. När kanoten rätar ut, kan både paddlare återuppta paddling.
6.
Experimentera med olika slag när du använder paddlar. J stroke, som utförs på babords sida eller vänster härmar bokstaven J. Spetsen på paddeln roterar och knuffar bort från kanten av kanoten. Detta är ett bra sätt att paddla om man är paddling ensam. Den indiska stroke är mycket lik J stroke, utom paddeln aldrig tas bort från vattnet.
7.
Använd Superior stroke metod för styrning och paddling. Detta är ett bra alternativ för ensamstående paddlare. Paddeln använder ansikte paddeln att driva mot vattnet under stroke. I slutet av stroke, är den paddla pried tillbaka i vattnet för att ge rörelse och riktning.
8.
Manöver kanot genom grov vatten eller nödsituationer med hjälp av en inställning stolpe. Inställningen pole --- användas av den person som sitter i aktern kommer att hjälpa båten att snabbt svänga bort från stora forsar, kommande droppar, barer sand, skräp, andra hinder vatten och bryggor.
9.
Utnyttja paddlar i en omvänd rörelse --- eller skjuter stroke --- för att stoppa eller bromsa kanoten för dockning på stranden. Låt kanot för att komma till ett stopp på stranden. Kliv ut och hjälpa passagerarna ut ur kanoten om det behövs. Dra kanoten på torra land och ta bort innehåll.

Tips och varningar


 • för två personer, se till att var och en är paddling på varsin sida och i rytm. Bågen anses framsidan av båten och aktern är tillbaka. Den person paddling i fören anses vara den ledare och håller kanoten från att träffa föremål och farliga hinder.
 • försiktig när paddling i unchartered eller okända vatten. Alltid ha kännedom av området som kommer att reste på. Kontrollera en lokal väderstation för båtliv prognoser och närmar vädersystem, klänning och planera därefter.


 • Relaterade artiklar


  om rådjur persienner
  hur man välja rätt, setup och använda en hjort stativ
  Hur flytvästar arbete?
  hur man paddla en flotte
  hur att rigga en spigg
  hur man gör en käpp metspö
  hur man bygger ett fältkök
  Hur fungerar en brand förrätt arbete?
  Hur du sätter en snowboard
  sig att klättra palmer