hur man använder en rad konstaterande kikarsikte

hur man använder en rad konstaterande kikarsikte

En av de smidigare funktioner i ett avancerat kikarsikte är avståndsmätare riktmedel. Detta är hårkorset design som hjälper en shooter i fastställandet av ett allmänt område till sitt mål med hjälp av optik ensam. Med denna information kan antingen mekanisk eller manuella justeringar göras för att kompensera för bullet drop

Du behöver:. .
Räckvidd med avståndsmätare riktmedel
Mål på förinställda, definierade intervall.


1.
Ta ordentlig tag i ditt gevär. All utrustning i världen kommer inte att kompensera för dålig teknik. Ta ett fast tag i greppet och avtryckaren med bättre hand (oftast höger), och använd andra handen för att stödja vapnet, som innehar lager framför avtryckare. Placera gevärskolv ordentligt i axeln.
2.
Ställ förstoringen. Avståndsmätare mastermasker är utformade för att arbeta på en förstoring inställning, och ett enda. Militär omfattningar använder vanligtvis x10, men din räckvidd kan vara olika. Kontrollera instruktionsboken.
3.
Titta ner i omfattning med ögat närmast den. Stäng andra ögat.
4.
Placera ett objekt som du vet är cirka 4 inches tall i riktmedel, och mäta dess höjd med hjälp av hårkorset barer. Många omfattningar använda 4 inches som bas mått, men detta kan variera med modellen. Kontakta din bruksanvisning. I riktmedel avbildade ovan kommer du notera en uppsättning barer som går från botten av riktmedlet till centrum. Det omfattar block på botten och de märken hash på riktmedlet centrum. Räkna dessa barer.
5.
Jämför staplarna till avståndsbestämning bord. För användning i fält, bör detta i minnet. I det här exemplet, om 4-tums objekt upptar fem barer, är det 100 meter bort. Om det endast upptar en bar, det är 500 meter bort.
6.
Återgå till normal fotografering förfaranden. Med de etablerade utbud kan du justera förstoringen och övriga inställningar.


Relaterade artiklar


hur man överlever fallskärmshoppning
om camping på Mount Belford
Hur fungerar ett fartyg arbete klocka klocka?
hur man skall avgöra vindriktningen vid jakt
hur man gör en nödsituation överlevnad ljus kit matlagning
hur man använder utrustningen surfa fiske
hur olja din baitcaster
Hur man knyter en d slinga på en fura
hur man bygger böja strängar
hur man gör en brasa