hur man använder fotogen lyktor

hur man använder fotogen lyktor

Fotogen lyktor producera ljus när du inte har ström. De används mest för camping. I områden med extrema väder och täta strömavbrott kan en fotogen lykta vara en pålitlig källa av nödbelysning. Fotogen bränsle är billig och ger en låga som kan innehålla upp även under svåra väderförhållanden

Du behöver:.
Fotogen lykta
. Fotogen.
Tratt.
Matcher.


1.
Inspektera fotogen lyktan se till att alla delar är i skick. Rengör eventuella ackumulerade skräp. Byt ut veken, om det behövs. Trimma veken i en rundad form före första användningen. Kolla slutet av veken regelbundet och runda av det igen när det behövs. Spetsiga vekar genererar mindre ljus, och platta vekar kommer rök när den är tänd.
2.
Använd en tratt för att fylla tanken med fotogen. Kontrollera instruktionsboken för att se till att du använder rätt typ av fotogen för din lykta. Föra ett separat kanal som enbart används för fotogen. Använd det inte med bensin eller andra brännbara bränslen. Rester från andra bränslen kan komma in i lyktan och få den att explodera eller fatta eld när du tänder. Lämna plats i tanken så veken kan absorbera fotogen. Låt lyktan sitta i 2 minuter för att låta veken absorbera bränsle.
3.
Bort lyktan glas lock och ta upp veken med lyktan s ratten. Detta kommer att göra det lättare att tända. Tänd veken med en tändsticka och lägg tillbaka locket på lyktan. Sätt tillbaka luckan på sakta så du inte lägger ut lågan.
4.
Justera veken höjden för att ändra mängden ljus som genereras av lyktan. Att höja veken kommer att öka intensiteten i ljuset. Flytta veken om det börjar att röka överdrivet. Sänk veken tills rökning stannar, sedan gradvis höja upp det tills du har tillräckligt med ljus.
5.
Ta bort skyddsglaset och blås ut lågan kraftfullt att släcka lyktan när du är klar med den. Blöt fingrarna och nypa i slutet av veke för att vara säker är det inte fortfarande brinner.

tips och varningar


 • Presoak nya vekar i fotogen innan du installerar dem i lyktan. Håll fotogen lyktan rengörs och välskött, så det är klar för användning i en nödsituation. Håll nya vekar och reservdelar på plats för att ta hand om din lykta.
 • Fotogen är brandfarligt och bör hanteras varsamt. Håll fotogen bränsle oåtkomligt för barn och avskilt från värme. När du bränner din lykta, ställ den på en plan, stabil yta, så det inte tippar över och fånga något i brand.


 • Relaterade artiklar


  Hur man monterar ett flugspö
  hur man laddar & clean ett muzzleloader
  hur anti-dimma en paintball mask med anti-fog gel
  hur man laddar en pgp pistol
  teepees för barn
  hur man sätter på cross country skidor
  hur man läser ett Lowrance ekolod
  hur man arbetar ljuddämpare paintball pistol
  hur man gör fiskedrag hemma
  om canadian gäss