hur man byter en cykel däck och slang

hur man byter en cykel däck och slang

Att lära sig att byta en cykel däck och slang är en värdefull färdighet. Många ryttare byta däck för olika körförhållanden. Lägenheter är oundvikliga och rören kommer att behöva ersättas. Oavsett vilken anledning du kan för att ta bort ett däck, är detta ett utmärkt färdighet som kommer säkerligen att komma väl till pass

Du behöver:.
Ersätter rör
Två däck spakar.
Babypuder.
Reservdäck (om nödvändigt).


1.
Töm däcket om det inte redan platt. Detta kan göras genom att hitta spindeln på insidan av hjulet, ta av locket och släpper ut luft från ventilen. Tryck på däcket för att driva extra luft.
2.
Bort hjulet. De flesta cyklar levereras med snabbkoppling spakar som du drar ut och snurra för att lossa. Om din cykel hjul hålls på med nötter, använd en skiftnyckel för att lossa muttrarna. Ta försiktigt bort hjulet från ramen.
3.
Del av däcket som vilar på fälgen kallas pärla. Den pärla pinnar vanligtvis till kanten lite, så använd tummarna för att trycka på kornet hela vägen runt kanten och på båda sidor av däcket.
4.
Arbeta med en sida av däcket, placera ett däck spaken under pärla och anslut den andra änden av spaken på en eker. Placera en andra däck spaken under pärla nära första däckavtagare och dra runt hjulet att dra av däcket från av fälgen. Däcket bör lätt falla i hjulet.
5.
Förbered den nya tuben. Tire rör fastnar ofta på insidan av däcket. Detta är något vi vill undvika eftersom det kan orsaka lägenheter. Placera den nya röret i en plastpåse med baby pulver och skiktet grundligt genom att skaka påsen. Ta bort röret från påsen och delvis blåsa upp den.
6.
Placera pärla på ena sidan av däcket på fälgen. Detta kommer att bli den bortre sidan av däcket.
7.
Stoppa delvis uppblåst slang i däcket från nära sidan av däcket vara säker på linje spindeln upp med ventilen hål i fälgen.
8.
med tummarna, pop den närmaste sidan pärla på fälgen. Var noga med att inte nypa slangen mellan pärla och fälg.
9.
Placera hjulet på cykeln.
10.
Fyll däcket halvvägs. Kontrollera pärla på båda sidor av däcket så att slangen inte kläms mellan pärla och fälg. Om det är, ta av hjulet, använd en däckavtagare att smälla pärla bort av fälgen på området för den nöp röret, och stoppa in röret i däcket. Byt ut hjulet och pumpa.
11.
Pumpa upp däcket till önskat tryck. Det rekommenderade tryckområde för ett däck är stämplat på sidan av däcket.
12.
Dra åt snabbkopplingen spaken eller nötter.

tips och varningar


 • Håll två eller tre däck spakar runt.
 • Invest in reservhjulet rör.
 • Dubbelkolla däcket så att slangen inte kommer i kläm mellan däck pärla och fälg.
 • Var noga med att dra åt snabbkopplingen spaken eller hjulmuttrar.


 • Relaterade artiklar


  om titan knivar
  Hur man köper bästa metspö till bästa pris
  hur man lär sig att hänga-glide säkert i alla åldrar
  Hur fungerar ett rådjur blind arbete?
  om kräftor fällor
  hur man undviker maneter stick
  hur man använder begagnad utrustning redskap för fiske
  hur man använder snurrar hjulen
  hur man viker en sovsäck
  sig att klättra en repstege