hur man gör en Rawhide strängvax

hur man gör en Rawhide strängvax

Bowstrings kan göras av olika material, men ett hållbart och lätt tillgängligt material är Rawhide. Rawhide är behandlade och torkade dölja ett djur och är extremt tuff med lite stretch. Dessa egenskaper gör Rawhide ett bra kandidat för att göra en bågsträng, som du vill ha så lite stretch som möjligt i strängen och hållbarhet för upprepade skott. När du har skaffat din Rawhide, följ stegen nedan för att bygga en långvarig, hållbar bågsträng
1.
Klipp bit rawhide till en längd dubbelt så stor som din slutliga bågsträng längd. Bestäm längden på din färdiga bågsträng genom att subtrahera 4 inches från den totala längden av bågen. Fördubbla antalet och det är hur mycket rawhide du behöver.
2.
Blötlägg rawhide i kallt vatten i skålen för ett par timmar att få rawhide smidig nog att arbeta med. Vik rawhide över i mitten och vrid slut 5 till 6 gånger. Skjut en av ändarna på trådar genom den lilla öglan du gjorde i mitten av rawhide att bilda en stor ögla i strängen.
3.
Placera pinnen i den stora slingan Du har just och sedan hänga loopen från en spik som du dunkade in i ett träd. Knyt ändarna av de två delarna av rawhide till färgen hinken och sedan vrida strängen tätt tills hela strängen tvinnad, men inte klungade. Låt sträng torka ut så här i 2 eller 3 dagar.
4.
Gnid bivax på strängen efter torkning och ta bort färg hinken och stick från ändarna. Din nya strängen är nu redo att montera på bågen för att förstora.

Tips och varningar


 • Du kan lätt sand hela strängen innan du använder bivax i För att ens upp dess diameter göra pilen släpper mer konsekvent.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en ljus biljardbord
  hur man gör en kniv ur en klippa
  hur storlek skidor för barn
  hur man väljer en cykel rack
  Spelregler för Horse ( en basketmatch )
  vad är klätterrep gjord av?
  hur man gör kvadrat languster fällor
  Hur överlever fiskar när en damm fryser?
  hur man fiskar för havskatt och göra en egen havskatt bete
  hur man gör en mask säng för fiske maskar