hur man gör en råhud strängvax

hur man gör en råhud strängvax

En tålig typ av bågsträng material är råhud. Råhud är behandlad och torkat huden på däggdjur. Indianerna använde denna typ av material i stor utsträckning, på grund av råhud låga stretch och långvarig hållbarhet, var det ett självklart val för bowstrings. Lära sig att göra bowstrings från råhud är enkelt och kan göras nästan var som helst

Du behöver:.
Rawhide
Målarfärg kan.
Träd.
Nails.
Hammer.
Sax.
Stick.
Bivax.


1.
Klipp till en bit tunn råhud band 1. 5 gånger så länge som de önskade färdiga strängen längd. Att bestämma din bågsträng längd, subtrahera 4 inches från den totala längden på din båge i inches.
2.
Vik rawhide på mitten så att du har två trådar parallellt Rawhide. Twist den vikta sidan 4 till 5 gånger och sedan tråd en del av rawhide genom alldeles i slutet av det vikta slingan.
3.
Knyt snodd slutar att färgen kan och hänga rawhide från en spik i sidan av ett träd. Placera pinnen i övre slinga från vilken bågsträng hänger och sedan vrida färgen kan tills hela bit rawhide är vriden i en två-kardeler, men inte klungade.
4.
Låt rawhide torka i det läget i minst 3 dagar och gnuggar bivax längs strängen och montera på din båge.

Tips och varningar


 • Du kan använda ljus sandpapper att slipa upp och ner strängen att jämna ut texturen av strängen innan du försegla den med bivax.


 • Relaterade artiklar


  om sniper paintball gevär
  hur man transportera en ocean kajak på ett fordon
  Hur man väljer en biljard kö
  Hur en professionell tåg bas fiskare?
  hur man hänga en hjort huvud
  hur man kasta en Baitcasting rulle utan bakslag
  hur man viker en sovsäck
  hur man hittar maskar för fiske
  hur man skjuter en modern muzzleloader
  hur man utformar ett löpband för hundar