hur man kan rena vatten med tabletter klordioxid

hur man kan rena vatten med tabletter klordioxid

Klordioxid används av många behandling stadens vatten växter, men lätt att använda versioner av klordioxid är tillgängliga för backpackers och resenärer att rena allt vatten från bakterier, virus, Giardia och kryptering.

Trots att namn, använder klordioxid syre, inte klor, för att rena vatten. Det finns flera märken av tabletter klordioxid tillgängliga, inklusive Katadyn Micropur MP1, Aquamira och drickbart Aqua, men alla tabletterna är liknande.

Om du är backpacker eller reser i ett område där du misstänker att vatten behov renas från bakterier, virus, Giardia eller krypto, här är hur man använder tabletter klordioxid.

Du behöver:
en liter vatten behållare
. klordioxid tabletter.


1.
Fyll en enliters eller en liter behållare med vatten som behöver behandlas.

tabletter finns individuellt insvept i påsar tillverkade av kraftig folie. Ta inte ut en tablett tills du är redo att använda den. Slit öppna folien med en kniv eller sax, släppa en tablett i vattnet och täta vattenbehållaren. Tabletten börjar fräsa och släppa gasen klordioxid.
2.
Efter ett par minuter, vänd behållaren upp och ner och skruva upp en aning för att låta renade vattnet droppa över trådar och kanten av behållaren, för att rena dem.
3.
Hur länge du måste vänta innan du dricker det renade vattnet beror på hur kall eller smutsig (grumligt) vattnet är. Klart vatten på sommartemperaturer (68 grader F) kommer att renas i 30 minuter.

Vatten som är väldigt kallt (under 40 grader F) och smutsiga eller leriga kräver vänta fyra timmar, vilket är vad du kommer att se förmodligen anges på förpackningen, eftersom etiketten kräver längst tid att noteras. Klordioxid kommer att rena allt vatten av bakterier och virus på mindre än 30 minuter, men ju längre tid för kallt smutsigt vatten krävs för att rena den från krypto också.
4.
När väntetiden är upp, vattnet klart att dricka.

tips och varningar


 • De flesta människor rapport smaken av vatten som behandlats med klordioxid vara bra. Om vattnet har en liten "pool" smak snart efter behandlingen, lämnar behållaren icke-begränsade för en kort stund, vänta lite längre, eller hälla vatten från en behållare till en annan kan hjälpa.
 • klordioxid kommer inte att rena vatten från tungmetaller eller kemikalier i jordbruket, så om du misstänker dem, måste du använda ett filter också.


 • Relaterade artiklar


  hur man håller en sammansatt båge
  hur man ska gå camping i Myrtle Beach
  göra eld facklor
  hur en båt flyter
  hur man spelar Roller Derby
  hur man köper utrustning laxfisket
  hur man förbereder ett läger vinter linje
  felsökning av en gård tull elmotor kondensator
  regler för att spela pool
  hur man använder en topografisk karta för vandring