hur man lär basketmatcher till barn

hur man lär basketmatcher till barn

Barnen lär sig att spela basket genom att spela basket. Även övningar har sin plats, är de ofta tråkiga och inte kul för små barn. Lär barnen kul basketmatcher och de kommer att förbättra sina basket kompetens och ha roligt på samma gång

Du behöver:.
Basketbollar
Mindre bollar.
Basket nät.
Korgar eller Hula hoops.
Elektriska eller maskeringstejp.


1.
Visa barnen hur man passar bollen genom att spela boll med förskolebarn och yngre elementära åldern studenter. Använd en liten skum boll i början, och gradvis arbeta upp till en basketboll. Börjar med en liten mjuk boll kommer att hjälpa barn lära sig att inte vara rädd för bollen.
2.
Lär barnen hur man skjuter genom att inrätta ett barn storlek basketkorg. Ett alternativ till detta är någon korg eller rockring in på barnets bröst nivå. Har sin praktik skytte från två eller tre meter bort. Successivt öka höjden på bågen och utrymmet mellan barnet och bågen.
3.
Öva passerar bollen och skytte. Gör detta genom att spela en basketmatch som heter net boll. I det här spelet, ungarna inte dribbla alls, och resa med bollen är inte tillåtet. Allt de gör är passa bollen från person till person tills någon är tillräckligt nära för att göra ett skott. Detta minskar skenande bollar orsakats av bristande dribbling.
4.
Öva dribbla med spel. Mark ett X för varje barn på golvet med tejp, och ge varje barn en boll. Be varje barn att dribbla bollen en gång på sin X, och sedan hålla bollen. Någon vars bollen studsar bort är ute ur spelet. Nästa omgång, be dem att dribbla bollen två gånger på X. Fortsätt tills det finns ett barn kvar, sedan börja om igen.
5.
Övergång barnen i två-mot-två eller tre-mot-tre spel för att lära försvar och laget strategi. Försök att placera barn med liknande förmågor tillsammans för att undvika frustration och skada.

Tips och varningar


 • alltid betona god sportsmannaanda över att vinna. Håll atmosfären ljus och roligt.
 • Uppmuntra turtagning och samarbete med även de minsta barnen. Dessa färdigheter kommer att tjäna dem väl när de växer och börja spela basket i ett lag.


 • Relaterade artiklar


  om campingkök
  hur man snorkla
  hur man gör en pulverlack följa glasfiber
  hur man byter ventilskyddet på en RV
  hur har barnen göra enkla måltider på en plåtburk spis
  om Pro paintball gevär
  hur man får i form till sommaren
  hur man flyger fiska öring
  Hur man knyter en kajak på toppen av en bil
  Hur man knyter en söder rigg carolina bas