hur området klä en Whitetail rådjur

hur området klä en Whitetail rådjur

Jag känner till två sätt att fältet klä en Whitetail Deer (Odocoileus virginianus). Den metod som används i stor utsträckning beror på hur långt du är från transport och hur mycket arbete man vill göra när du återvänder till din jaktcamp. Vid jakt är det ofta klokt att göra som mindre som möjligt. Bortsett från en god doft omslag och ditt vapen val, det finns några väsentliga en Deer Hunter hade bäst att inte lämna tillbaka på lägret! Var noga med att packa en knivskarp kniv gut krok, en hopfällbar läger spade och minst 20 meter 1 /2 "- 5 /8" flätad nylon rep.

Du behöver:
Jaktkniv (w /Gut Hook)
. Folding Camp spade.
Flätad nylonrep 20 'minimum.


1.
Första steget allvarligaste Deer Hunters ta är att blöda stommen. Detta görs vanligen genom att hissa stommen fötterna först med ett rep kastades över ett träd lem. Det hjälper en hel del att skåra en 12 centimeter lång pinne och bind mellan anklarna, i avsaknad av en metall eller glasfiber gambrel. Antingen under slaktkroppen eller i närheten, gräva ett hål som är minst lika stor som en fem liters hink. När stommen är säkrade, skära halsen. Skär igenom halspulsåder, matstrupe, luftstrupe, ryggrad och låta blodet rinna (i hålet). Du kanske vill binda huvudet bakåt, för att hålla den ren och torr!
2.
Skär runt anus, för att skilja den från de omgivande muskler och vävnader. Använd sedan en skarp Gut Hook, slice nedåt från anus till mitten av bröstkorgen. Om din maskin är en Buck, försiktigt bort könsorganen och kasta dem i hålet grävt tidigare. Fortsätt genom att dela upp bröstkorgen, sluta skära vid basen av nacken. Undvik att klippa i något av de organ, till varje pris.
3.
Sedan sprida bröstkorgen och försiktigt rulla ut organ. Vara uppmärksam på bröstkorgen så att den inte går sönder öppnar urinblåsan eller tarmarna. Skär bort eventuella bindväv bifogas organ, när de rullar utåt. Placera allt detta i hålet och täck den med jord. Du är nu redo för att dra stommen en liten bit över axeln, eller dra den till dina transporter.
4.
Om din Whitetail jaktresa ingår vandring ut till din jakt plats, du kanske vill minska vikten måste du packa upp. I detta fall efter att ha avslutat föregående steg, hud stommen från knäna till axlarna. Ta bort Deer huden med huvudet fortfarande sitter och sprider ut den på marken, päls nedåt. Om du är stoppad av en viltvårdare, skulle du ha bättre rätt Big Game tag satte upp ett av öronen!
5.
Arbeta dig upp, som ni slaktare stommen att arrangera olika styckningsdelar på mitten delen av Deer huden. Ta bort axlarna, separera och kasta frambenen. Klipp ut Filé som sträcker sig från axlarna till nedre delen av ryggen på båda sidor av ryggraden. Separera bröstkorgen, genom att skära genom brosk ansluta båda halvorna till stamnätet. Glöm inte de två remsor av muskel längs insidan av ryggraden, som nämns av många som "anbud anbud. " Nu separera skinka på höftlederna, kasta bäckenet. Hela ryggraden kan sektioneras och placeras i hålet för bortskaffande. Separera skinka (lår) vid knäledsartros och kasta de nedre benen också. Många av de återstående benen är lätta att ta bort, i satsningen på att minska belastningen.
6.
Nu när du har slaktat och arrangerat olika styckningsdelar, vika Deer huden nerifrån och upp, och sida över sida. Knyt den till ett prydligt, med din längd rep och bind den till din ryggsäck. Eller slips loopar för dina armar och packa den. Du kommer att ha minskat den totala vikten på en fullvuxen vuxen Whitetail Deer med minst 20 pounds över vikten tas bort av rensning ensam.

Tips och varningar


 • Alltid Se till att din jaktknivar ordentligt slipade.
 • "kärnor" eller doftkörtlar finns på vardera sidan av nacken, i "armhålan" ytan under framben och i ljumsken. De är gråaktiga /vit och om storleken på en Jelly Bean. Styckning i dessa medan styckning ett rådjur kommer att ge köttet en MODIG smak. Undvik dem!
 • loppor och fästingar brukar få loss och krypa bort av döda, så snart som stoppar blodflödet och kroppstemperatur börjar sjunka. Var noga med att kontrollera dem och borsta dem, speciellt om du kommer att packning ut enligt beskrivningen i steg 4-6.
 • Speciellt om du är rådjursjakt solo, vara uppmärksamma på rovdjur spåra och följa doften av din döda. Var beredd på att försvara det eller ge upp. Bär ett fulladdat burk pepparspray, bara för säkerhets skull
 • Â u00A9 2009. Med ensamrätt. Frågor? TomCom. eHow @ gmail. com


 • Relaterade artiklar


  installera en jord studsmatta
  Hur fungerar en våtdräkt arbete?
  hur man fixar en snurrande upprullningsspolen
  hur man fiskar med en bläckfisk jigg
  om trehjulingar
  hur man gör en 360 backflip på en studsmatta
  hur reparera repor på en kajak
  olika typer av fiskagn
  hur man valde ett campstove
  Hur man använder en krabba fälla