vatten basket regler

vatten basket regler

Även om det inte vanligtvis betraktas När folk tänker på sport, har vatten basket växt sig stora nog för att ens spelas som en intramural idrott på den kollegiala nivån. Spelet modeller själv efter matchen i basket. Det är dock spelas i vattnet, med flera ändringar av reglerna

lag

När man spelar basket vatten, består varje lag av fem spelare, precis som i vanliga basket, men bara fyra spelare måste vara närvarande. Spelare är också skyldiga att bära nummer, vilket gör dem lätta att skilja från lagkamrater. Varje lagkamrater som har samma nummer som kan sanktioneras med en teknisk foul.

Rör

Hela spelet omfattar spelare som spelar inifrån rör. Spelare får inte lämna sina rör och röra bollen, alla spelare som utför denna åtgärd får en personlig foul. Om spelare av misstag falla ur eller lämna röret måste de återvända före att kunna röra bollen.

spel som i vanlig basket, spelet spelas med ett mål. Lag passa bollen till varandra i ett försök att få den närmare målet, vilket gör att en lagkamrat gör mål. Basket poängsättning består av två poäng per korg. Det finns inga tre punkt skott i vatten basket.

Fouls

Ett lag är tillåtet att begå tre fouls. För varje foul att ett team ådrar sig förbi tredje foul en poäng till motståndarlaget. Detta gör att elimineringen av fria kastar inom vatten basket. Goaltending även är tillämplig i vatten basket, bör ett team mål-tenderar är motståndarlaget automatiskt tilldelas poäng.out of bounds anses vara poolens kant, något lag som tvingar en boll out of bounds förlorar bollen till det andra laget, där de ska vara tillät en "kasta-in. " Pushing bort av sidan av poolen och hålla bollen under vattnet anses också brott och kan leda till förverkande bollen. Spelare är inte tillåtna att skjuta eller har andra spelares inre-rör, de är inte heller tillåtet att skjuta, skjuta eller dunk på en motståndare --- underlåtenhet att följa dessa regler resulterar i en personlig foul. Om blod är närvarande vid någon tidpunkt på en spelare, som spelaren är skyldig att omedelbart lämna spelet tills blödningen stannar.


Relaterade artiklar


hur man installerar en co2 tank på ett paintball gevär
hur man gör stora fällor vilt
hur man rengör en pool filter
vad är styrbord?
hur man gör en hemmagjord motorbåt
Hur man använder en fällkniv konservöppnare
Hur man knyter en hängmatta
hur man använder en mage putter
om självuppblåsande liggunderlag
om k2 expeditioner