hur man får tillstånd att jaga privat mark

hur man får tillstånd att jaga privat mark

Ingenting kan stänga en bra jaktmarker snabbare än jägare människor som inte respekterar egendom linjer. Bönder och ranchägare är alltid ovilliga att ge tillstånd att jaga sin mark, som värdefulla djur, staket och gård mark har skadats eller förstörts av jägare. En jägarexamen ger inte jägarna rätten att inkräkta på gårdar eller rancher, men det bästa jaktmarker är oftast privata mark. Det bästa sättet att jaga privat mark är att få tillstånd

Du behöver:.
Jaktlicens.
Orange redskap (beroende på årstid).


1.
Var en bra beskyddare medan jakt allmän mark för att tjäna ett gott rykte bland område jordbrukare. Även jakt på landsbygden, ge rätt sätt att jordbruksutrustning, Park i utpekade områden, och plocka upp skräp. Crossing egendom linjer eller jaktmark utan tillstånd betraktas tjuvjakt. När du använder offentliga walk-in jaktområden, hålla sig inom det allmänna telenätet jakt gräns, och titta på andra jägare. Om du skadar något staket, gård marken eller slå någon "långsamma hjort" (boskap), vara ärlig om det. Informera markägaren , och betala för sådan egendom som du skada .
2 .
Lär känna området bönder och ranchägare . Kontrollera med din institution av djurliv och parker för allmänheten jaktmark , och prata med fastighetsägaren. När du etablera en god relation och bra beskydd med ägaren av allmän mark , be om remisser att jaga privat mark . Inse att denna relation och din goda beskydd är viktigt eftersom om du bryter detta förtroende med markägaren , får ingen kunna jaga fastigheten igen .
3 .
Vinn favorisering genom att erbjuda för att hjälpa jordbrukare för jakt privilegier i stället för lön . Du kan bli ombedd att göra arbetet på gården , till exempel reparation och installation av stängsel eller köra utrustning . Att erbjuda hjälp med hårdare sysslor som t. ex. att skära tistel , ta bort träd eller arbetar med djur , hjälper dig att vinna som gynnar snabbare .
4 .
Om du får tillåtelse att följa bondens instruktioner . Parkera bara om jordbrukaren vill att du ska parkera . Jaga i små grupper , och se till att jordbrukaren vet hur många människor kommer att vara med er och deras namn . Låt inte boskap ut , stänga och låsa alla portar , plocka upp alla sopor och låt bonden vet om och betala för eventuella skador . Och låt jordbrukaren vet att du uppskattar att kunna jaga sin mark . Köp dem ett presentkort eller erbjuda dem någon av spelet du sköt .


Relaterade artiklar


hur man kan förhindra uttorkning medan vita vatten kanot
hur man vandra på Big Bend nationalpark
hur sträng ett metspö med stödlinjer
hur man startar en låg påverkan lägereld
hur man målar en främre stötfångare
hur du väljer saltvatten fiskedrag
hur man använder båtens VHF -radio
hur man fly från en björn
hur du tar bort fläckar från aluminium fasader
för klassificering stenar