hur man rockar klättra på Indian Creek, Utah

hur man rockar klättra på Indian Creek, Utah

Bara en timme sydväst om mountainbike Mecka i Moab , Utah , ligger Indian Creek , en av de mest spektakulära spricka klättring områden i världen . Med miles av stöttepelare för Wingate att skryta tusentals parallella dubbelsidig sprickor som sträcker sig från storleken på din fingerspets för att så bred som din kropp , " The Creek " drar klättrare från hela världen . Indian Creek ligger precis utanför Canyonlands nationalpark och förvaltas av Bureau of Land Management . Camping områden är många och oftast gratis , men landskapet är ekologiskt känsliga . Med den ökande populariteten för olika typer av verksamheter, plus en lång tid att användas som ranch länder, är detta område blir allt används och missbrukas. Således är det BLM och andra intressegrupper rekommendera hårdare kontrollerad tillgång. Det är dock troligt att majoriteten av klättring områden förblir öppen

Du behöver:.
Klätterutrustning
. Klättring skor.
Campingutrustning.
Food.
Vatten.


1.
Leta efter den mest populära. Två av de mest populära områdena (som ska undvikas under helgen) är Ardenneroffensiven Buttress och Supercrack Buttress. Båda erbjuder en uppsjö av 5. 10s och hårdare, men det finns en aning av 5. 9s och kanske en eller två 5. 8s. Indian Creek är inte en idealisk plats för nybörjare. Kommer dock början spricka klättrare kan ha sina bästa lycka (och massor av topp linor) på dessa två strävpelare. Vid Ardenneroffensiven, prova rutten uppkallad efter den klippan, en brant 5,11 0,75 Camalot storlek spricka, eller prova den breda men underbar "Jane Fonda's träning för hela kroppen" (5. 11b) , den perfekta # 1 Camalot stora spricka "3 Strikes du är ute" (5. 11 ) , eller några av de svårare linjerna , som den vackra " Swedin-Ringle " (5. 12-) eller den berömda " Ruby 's Café " ( 5,13-) . De mest populära rutt vid Supercrack Buttress är # 2 Camalot stora " Incredible Hand Crack " ( 5. 10c ) som är en av de mest perfekta sprickor i tillvaron. Försök också " Coyne Crack " ( 5. 12a ) , " fingrarna i en Lightsocket " (5. 11 +) och den breda , något fult , men spännande " Gorilla " ( 5,10 ) .
2 .
Prova några som är mer ur vägen . Andra populära strävpelare inkluderar Cat Wall , som har nästan 50 rutter med namn som " Deseret Moon " (5. 11 ) , " Johnny Cat " (5. 11 + ) , " King Cat # x201D , (5. 11 + ) , " inbrottstjuv " (5,12) och " Abbienormal " (5. 13 ) . Pistol Whipped vägg , hem till "Have a Heart Donna " Och " Spaghetti Western ", båda 5,11 + S , och Reservoir Wall , som förblir skuggade för en stor del av dagen och är hem till fantastiska " Ursäkta Station " ( 5 . 11 ) och den lika fantastiska " Marvelous ! " (5,12) . Tänk dock på att inte alla av denna mur är öppen för klättrare-om du kan se den lilla sjön som ligger bredvid vägen , är du på privat egendom
3
Climb . några torn . Indian Creek är inte bara landet i 100- fots perfekta sprickor , det är också hem för några torn , inklusive Bridger Jacks . Du kan nå dessa formationer genom att vrida åt väster till Beef Basin Road . Vägen är mer som en tvättbräda än en väg , så se upp om du är bil är en Low Rider . Kvalitet klättrar det är: " Sacred Space ", en brant två pitch 5,11 som stiger kungen av Pain bildning , och " Learning to Crawl ", en 5,11 som är otypiskt för området eftersom det har en hel del ansikte klättring . Det är på tornet längst till vänster som ser ut som en tumme .
4 .
Hitta camping och bekvämligheter. Det finns en etablerad betalas läger marken med ett uthus några miles från den huvudsakliga klättring området . De flesta klättrare som besöker Indian Creek lägret gratis med få bekvämligheter ( lämna inte din toalettpapper liggande ) . Det huvudsakliga Campingen är av Bridger Jacks . Som nämnts ovan kan Bridger Jacks nås av nötkött Basin Road . Campingplatser är uppenbara och överallt . Skicka inte göra nya eld ringar eller nya campingplatser . Det finns en toalett på turn off för Bridger Jacks . Om du inte använder den , måste du packar ut din egen avfall . Som rapporterats på Friends Of Indian Creek webbplats ( se Resurser ) , " Restop " automater kommer att ge campare med mänskliga soppåsar för klättring säsongen . Dessa är ett miljövänligt och sanitära väska som kan slängas i någon sopcontainer . En donation på $ 2 per påse föreslås .
5 .
Följ anvisningarna . Från Moab , ta USA 191 söderut mot Monticello . Sväng höger på SH 211 , som också har en skylt Canyonlands . Pass Tidning Rock efter ett par miles, och några miles senare kommer du att vara på Indian Creek Canyon .

tips och varningar


 • se till att få en ton av vatten med dig , liksom all mat och förnödenheter du behöver för oavsett hur länge du stannar . Det finns inga livsmedelsbutiker i närheten . Den närmaste ( och billigaste ) ställe att få en dusch är i privat campingplats nära ingången av Canyonlands eller i Moab på vandrarhemmet .
 • Indian Creek är inte ett trevligt område för nybörjare . Sprickorna är brant och hårt . Det är en bra idé för både nybörjare och avancerade klättrare att använda tejp på sina händer för skydd som berget slipmedel .


 • Relaterade artiklar


  hur man vara beredd på en vandring
  hur man dansar en promenad i foxtrot
  hur man hittar skatten med en undervattensfarkost metalldetektor
  hur man kan minska segel medan sailboating
  hur man svepa en väg cykel är styret
  hur träna utomhus
  hur du redigerar en airsoft bössa
  hur du tar bort rost med husgeråd
  hur man identifierar stenar
  hur du ställer in hytt tält