Hur bearbeta ett rådjur

Hur bearbeta ett rådjur

Bearbetning ett rådjur är inte en uppgift för svaga stomached, men kan göras snabbt och effektivt för att undvika avgifter från en professionell processor. Lära sig att behandla ditt spel kan spara pengar och tid. Denna artikel kommer att ge steg-för-steg instruktioner om hur man korrekt fält klänning och process älgkött eller hjortkött

Du behöver:.
Sharp styckning knifesKnife sharpenerTrash kan /bagSawFreezerMeat hangerDry clothsDamp dukar Skärbrädor paketering av kött paper2 kylare med is fryspåsar.


1.
Häng rådjur med horn, huvudet eller halsen för att starta dressing processen. Detta steg är viktigt och bör göras nästan direkt efter att döda.
Ta en vass kniv och försiktigt skära ett litet snitt i bålen på rådjur. Detta snittytan ska vara ca 2 inches lång tills du bestämmer var att fortsätta skiva. För att förhindra att organ från sprack och kontaminering av köttet, använd en hand för att känna hur djupt kniven bör fortsätta. När du flyttar bladet ner rådjur bör organ falla med allvar, men var inte rädd att använda en hand för att hjälpa till i processen. Var noga med att ha en papperskorg under hängande rådjur för att fånga oönskade delar.
2.
Bort urinblåsan och de sista 10 inches av rådjuren tarmar för att förhindra att avföring förorenar rådjur kött. Denna del av tarmen måste tas bort noggrant och fästs.
3.
Hitta toppen av bindväv som håller hjärta, lungor, njurar och lever tillsammans. Nå in i rådjur och skär denna vävnad att låta organ falla in i en ny, ren soppåse. Ta bort gallblåsan från levern. Gallblåsan är grön, väl synligt och hänger på levern.
Sätt hjärtat, levern och alla andra ville ha delar i en svalare på isen efter att de noggrant har tvättats för bearbetning senare. Torka av stommen med en fuktig trasa och eftertorka med en separat trasa innan den förpackas stommen till en annan svalare av is. Håll stommen och organ coolt att förhindra souring.
4.
Ta bort rådjur huvudet från basen av halsen med en såg. Nu gör ett rent snitt i mitten av slaktkroppen behandlas korrekt rådjur. Skölj köttet med en slang eller fuktig trasa och sedan torka stommen. Ta bort alla blodsprängda kött från stommen. Ta bort benen på rådjur från knä och nedåt med sågen.
Nu när skaften är redo att tas bort, börja med ryggen remmar, eller rygg. Gör ett snitt längs ryggraden ben hela vägen upp till nacken. Skär ner på kött vid basen av ryggraden, vilket resulterar i en lång bit av rygg lämpade för biffar. Lägg köttet i en kylväska med is tills den kan vara förpackade och förseglade i en frys.
De främre och bakre fjärdedelar av rådjur rygg ben ska klippas nästa. Börja med att skära i närheten av lederna och upp till bålen. Sätt dessa nedskärningar i kylen också. Frambenen och nacke kött kan också trimmas, men köttet är generellt tuffare och används för stuvning.
5.
Placera plattor av kött på en skärbräda. Skär dem i några bitar för att göra frysa dem lättare. Slå in skivor i två lager styckning papper för att förhindra frysbränna och tappa smak, och placera rådjurskött i en frys påse.

tips och varningar


 • Om detta är en första gången upplevelse, gå långsamt. Märkning av fryspåsar med innehållet och datum gör lagra dem mycket lättare.
 • Punktera inte något organ med kniven, särskilt urinblåsa och mage. Det kommer att förstöra köttet. I vissa områden är chronic wasting disease är ett problem bland rådjur besättningar, men det är allmänt anses att CWD inte smitta människor. Ändå vara försiktig när du klipper nära spinal området för att inte skära in i ryggmärgen och släpp vätska.


 • Relaterade artiklar


  hur man startar en lägereld med stearin
  hur man identifierar granitklippor
  Hur skärpa en 710 D2 kniv
  hur man bygger en bumerang
  hur man vandra säkert med din hund
  hur man förbereder för en bass fiske turnering
  hur man köper paintball tillbehör
  hur man gör ledare tråd fiske
  hur man gör en campingplats
  Hur du tar del i toppmötet länet faller vandring spree