Hur ett redskap cykel förändring?

Hur ett redskap cykel förändring?

Drivlina

En cykel är Drivlinan är en ganska enkel, okomplicerad system. . Förutsatt alla delar är i gott skick, kommer det att du kan växla snabbt och enkelt när du stöter på olika kvaliteter av terräng som kräver olika redskap. Gears kan du trampa effektivt på samma allmänna takt, trots förändringar i terräng som annars skulle hindra din trampa. Det finns 4 grundläggande delar av systemet: vänster och höger reglage, fram och bakväxel, kuggar (växlar) och kabel som ansluter reglage och växelförare. Trampa är också en nödvändig del av skiftande process som kedjan bara rör sig upp och ner växlar när den rör sig framåt.

Växla upp v. downshifting

De två typer av växling är växla upp och växla ned. Växla upp medel för att övergå till högre växlar och medel växla ned för att växla till lägre växlar. Högre växlarna är svårare att trampa, särskilt på en sluttning men översätta din energi till mer framåt och hastighet. Lägre växlarna lättare att trampa upp sluttningar och kuperad terräng, men ger mindre rörelse framåt. Du uppväxling före en utförsbacke eller lättare delen av spår och växla ner innan en uppförsbacke eller hårdare delen av leden. Det som gör konceptet förvirrande är att din högre växel framför de större redskap. Men i den bakre, högre växlar är faktiskt mindre redskap. Därför främre och bakre växelförare arbeta i omvänd utföra samma växla upp och växla ned för funktioner.

Shifter

Det första steget i en ny växel sker manuellt. Den vänstra växelreglaget flyttas framväxel och rätt växelreglaget flyttar bakväxel. Shifter design varierar, men varje växelreglage tillåter två separata skift: en för downshifting och en för uppväxling. Ofta Växelreglage är märkta så att du kan se vilken växel var och en är inställd på. När du klickar på växelreglaget, justerar den spänningen på kabeln som går till den givna växeln.

Framväxel

När du nedväxling med vänster växelreglage är kabelspänning lossnat och en fjäder flyttar framväxel över den nedre (mindre) redskap. Omvänt, när du uppväxling det drar kabeln, dra i växeln över högre (större) redskap. Kedjan ligger i mitten av framväxeln och genomförs på lämplig växel genom växeln.

Bakväxel

I de flesta av bakre växelförare, downshifting ökar kabelspänning och flyttar växeln mot riktning den nedre (större) redskap. Växeln bär kedjan till den större redskap som du har förskjutits till. Om du uppväxling, är kabeln lossas och en fjäder i bakväxeln flyttas tillbaka ner till högre (mindre) redskap som du har förskjutits till.


Relaterade artiklar


Hur man använder en trampolin
hur man målar chalkat aluminium fasader
hur man gör en backdive
hur du väljer kläder att göra en midja ser smal
Hur man knyter en rappelling sele
hur man kan fånga randig bas på ett flugspö i lägenheterna
hur man fiskar för bas med ett trick mask
hur man gör en 5-0 stall kickturn på skateboard
väljer den bästa lockar för insjööring
hur man ska fastställa bete för crabbing