Hur fungerar en segelbåt arbete?

Hur fungerar en segelbåt arbete?

Hull

Det finns många typer av segelbåtar, från pyttesmå catboats. till den stora skonaren, de har liknande delar. Segelbåten kropp kallas skrovet. Båtens främre kallas båge och den bakre delen av båten är aktern. När man hänvisar till den plats på båten, är den främre området "framåt" eller "fore" och baksidan är "akterut. "Många segelbåtar har antingen centerbord eller köl, som är ett platt metall eller styrelse som sträcker sig från mitten av skrovet, ner i vattnet. Detta bidrar till att förhindra att båten från kantra.

Rodret

Tillhör på aktern av båten är rodret, som är en fin-formad objekt som sträcker sig ner i vattnet och kan svänga från sida till sida. Rodret hjälper till att styra riktningen på båten. Rodret kan flyttas manuellt, eller kan anslutas till en mekaniserad system som gör att rodret ska styras av en ratt. På mindre båtar, där rodret inte kontrolleras av ett hjul, den har ett stort handtag som kallas rorkult. En medlem av besättningen seglar kan vända rodret för hand, som då flyttas rodret. Dra från rodret i vattnet kommer att påverka den riktning segelbåten rör sig.

Seglen

Segelbåtar kan ha en eller flera segel. De stöds av stolpar som kallas "prickar". Rundhult som är upprätt och håll segel kallas "master". Det största seglet är innehas av Spar kallas "stormasten. "Den prick som löper längs botten av seglet är bommen. En gaffel är en prick som ibland sitter på toppen av segel. Raderna och rep på en segelbåt kallas rigg. Dessa linjer att besättningen skulle kunna ta upp och lägre seglen, eller ändra sin inställning.

Segling Använda Wind

Seglen är konstruerade för att likna vingar som fångar luft. När seglet fångar vinden, skapar det en kraft och skjuter båten. Flytta riktning av rodret och styr riggen tillåter besättningen att manipulera vindkraft och tryck in segelbåten i önskad riktning. När vinden rör sig över den böjda segel yta skapar det en kraft som liknar en hiss som gör det möjligt att flyga. Lyftkraften orsakar en dra sig bort från seglet till framsidan av farkosten, som vinden ger tryck till andra sidan av seglet. Kombinationen av dessa krafter, så att båten kan röra sig i praktiskt taget alla håll, utom 45 grader på vardera sidan av vindriktningen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kopplet från en kiteboard
hur man uppskatta avstånd med hjälp av en takt räkna
hur man gör snaror för vildmarken överlevnad
Spelregler för mellanliggande ping pong
hur man dansar en öppen tur bryta armarna i Mambo
hur man väljer kvinnors skidor
hur man gör en mental karta vid vandring
hur man väljer en pistol rad
hur man har ett barn säker ridning
hur man fiska öring med en in-line spinner