Hur skärpa en 710 D2 kniv

Hur skärpa en 710 D2 kniv

Den Benchmade 710 McHenry Williams är en fällkniv vars AXIS mekanism gör att den kan öppnas och stängas med en hand. Bladet är tillverkat av D2 stål med en omvänd kurva blad form. D2 används normalt för industriell verktygsmaskiner och är känd för sin förmåga att hålla en kant. Det omvända-kurvan kontur ger ett blad med framträdande mage som kan vara svåra att slipa. När hening, se till att hela kurvan på bladet är i kontakt med stenen

Du behöver:.
KitHoning Slipsten oilSharpening steelPaper towelsSheet av papper.

Hur skärpa en 710 D2 Knife


1.
Bestäm skärpa kniven. Håll papper i ena handen och kniven i den andra, skiva ned vertikalt genom papperet. Dra kniv mot dig när du sågar för att kontrollera kant längs bladet. Om kniven böjer pappret och inte klippa, börja slipa med grov sten. Om kniven nedskärningar men hänger och tårar papperet, börja med ett medium sten.
2.
Placera stenen på bänken och smörj med honing olja. Håll kniven i en vinkel på 20 till 25 grader, tryck bort kniven från dig samtidigt som man försöker skära av ett lager av sten. Se till att när du skär, resor bladet från spetsen till basen på bladet så att kniven kommer att ha en jämn och genomgående skarpa, klinga.
3.
Upprepa ovanstående förfarandet med den andra sidan av bladet, den här gången drar kniven mot dig. Finslipa kniven 8 till 10 gånger på varje sida och sedan kontrollera skärpa som i steg 1. Flytta till nästa grus sten som bladet blir skarpare.
4.
fungerar, fastän alla gryn stenar tills kniven skär smidigt och konsekvent genom papperet. Den fina stenen kommer inte att visas domuch, men det är faktiskt polering kanten för en rakkniv-slät kant.
5.
Jämna ett par slag med kniven mot skärpstål . Detta kommer att hjälpa till att hålla kniven vass utan att behöva använda stenarna ofta.

Tips och varningar


 • Använd pappershanddukar för att torka stenar under hening processenApplicera oljan ofta medan skärpning. Se avsnittet Resurs nedan för en källa för bryning stenar.
 • försiktig vid slipning knivar.


 • Relaterade artiklar


  hur man åter måla aluminiumbåtar
  hur man bygger en igloo
  hur odla havskatt i dammar
  hur man tränar för forsränning paddling
  hur man tillämpar en kappa stuckatur finish
  hur man trampa upp en skateboard skål
  hur man fångar en blå fisk från kusten
  fiske King Salmon i Washington
  Hur man knyter en knut för ett halsband
  hur du väljer färg båtbotten